Desítky nehod v kraji kvůli sněhu a náledí

Ostrava - Několikanásobně více dopravních nehod hlásí dnes dopravní policisté v Moravskoslezském kraji. Řidiči bourali kvůli namrzajícím vozovkám a uježděnému sněhu. Namrzající silnice potrápí řidiče i v noci a zítra dopoledne. Policisté vyzývají k opatrnosti.

Silnice R56 z Ostravy do Frýdku-Místku byla dopoledne jedním z nejnebezpečnějších míst v kraji. S odstupem pouhých kilometrů tu na zhruba pěti místech bouralo několik osobních vozidel. Vyšní Lhoty na Frýdeckomístecku. Řidička na uježděném sněhu neubrzdila felicii za autobusem a v protisměru smetla do příkopu jiný vůz. Ženu z něj odvezli záchranáři se zraněním do nemocnice. Plné ruce práce měli i pracovníci asistenčních firem. „Začalo sněžit a účastníci silničního provozu nerespektují podmínky, které jsou. Takže ty nehody jsou, ale jsou to ťukanečky, zatím žádné nějaké vážné zranění,“ uvedl pracovník asistenční služby Zdeněk Velička.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

Počet nehod narostl oproti včerejšku zhruba trojnásobně. Bourající řidiči museli často na dopravní policisty čekat dlouhé hodiny. „Policisté přijali v kraji od půlnoci do druhé hodiny odpolední hlášení o zhruba 80 až 90 nehodách,“ potvrdila mluvčí KŘ Policie ČR Soňa Štětínská. Podle meteorologů hrozí problémy s náledím také v noci na zítřek. Teplota by měla klesnout až k mínus pěti stupňům.

Vydáno pod