Olomoucké akvabely se loučily se sezónou

Olomouc - K předvánočnímu času v Olomouci už neodmyslitelně patří vystoupení místních akvabel. Členky oddílu synchronizovaného plavání Univerzity Palackého si při něm připomínají nejúspěšnější sestavy uplynulého roku a také se symbolicky loučí s končící sezónou.

Olomouc patří k baštám českého synchronizovaného plavání a výsledky Hanaček to jen potvrzují. Letos mimo jiné vybojovaly stříbro na mistrovství republiky v kombinovaných sestavách a ještě většího úspěchu dosáhla věkem ještě juniorka Eliška Skácalová, která se sólovou sestavou vyhrála soutěž žen na výborně obsazené Vánoční ceně Prahy. „Znamená to pro mě strašně moc, já jsem to vůbec nečekala a je to odměna za tu obrovskou dřinu,“ řekla.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Letošní vánoční vystoupení bylo koncipováno jako vysílání pomyslné TV Synchro, vedle obvyklých závodních sestav tak akvabely předvedly i speciální skladby inspirované televizním vysíláním. V samotném závěru nechyběl ani odkaz na nadcházející vánoční svátky. Po nich už začne příprava na novou sezónu, ve které by Olomoučanky chtěly své výsledky ještě vylepšit.