Břeclav končí v Lize mistryň, v pohárech bude pokračovat dál

Břeclav – Ani jednu výhru si nedokázaly připsat stolní tenistky Břeclavi při své premiérové sezóně v Lize mistryň, a ve skupině tak skončily na třetím místě.  Přesto jsou s účastí spokojeny, v pohárové Evropě budou navíc v lednu pokračovat.

Ambice vyzkoušet konečně opravdu profesionální soutěž, to byla hlavní motivace Břeclavi pro účast v Lize mistryň. Na tu měl přitom správně nárok mistrovský Hodonín, který se ale tohoto práva vzdal, a dal tak šanci svému regionálnímu rivalovi.

Břeclavské hráčky ve svém premiérovém startu hlavně sbíraly zkušenosti, utkat se mohly třeba s hvězdným výběrem rakouského klubu SVS Ströck. „Naše holky jsou z této soutěže i trošku nervózní, když nastupují proti světovým hráčkám, mají pocit, že musí hrát světové míče,a někdy přitom stačí jen vrátit míček na stůl,“ vysvětloval s nadhledem respekt z Ligy mistrů břeclavský trenér Petr Nedoma.

Dalším soupeřem Jihomoravanek bylo maďarské Budaörcsi. Ani proti tomuto týmu ale břeclavské hráčky zvítězit nedokázaly. Ve druhém vzájemném utkání, kterým ukončily své působení ve skupině, prohrály 1:3. Čestný bod získala týmová dvojka Lenka Harabaszová. Ta se předvedla ve výtečné pohodě a bodovat mohla dokonce i proti maďarské jedničce Pergelové, která si ale vítězství nakonec pohlídala. „Škoda prvního setu, v němž měla Lenka tři setboly. Její zápas s Pergel mohl poté vzít docela jiný směr,“ dumal nad výsledkem Nedoma.

Břeclav v Lize mistryň:

Stolní tenis

Břeclav si hned v lednu zkusí i další evropskou soutěž. Třetí místo ve skupině znamená totiž automatickou účast ve čtvrtfinále poháru ETTU.  Tam se Břeclavanky utkají se španělským týmem UCAM Cartagena. Jižní Morava ale bude přece jen mít svého zástupce i v semifinále Ligy mistryň. Rakouskému Linci totiž k postupu mezi nejlepší čtyři významně pomohla i hodonínská rodačka Iveta Vacenovská.

Konečné pořadí skupiny A Ligy mistryň:

1. SVS Ströck Niederösterreich 8 bodů

2. Budaöorsi SC 6 b.

3. MSK ČP Břeclav Gumotex 4 body.

Zápasy Břeclavi:

3.10. SVS Ströck - Břeclav 0:3

11.11. Břeclav – Budaörcsi 1:3

18.11. Břeclav – SVS Ströck 1:3

16.12. Budaörcsi – Břeclav 1:3