Horské hotely mají na Silvestra téměř plno

Jeseník - Nepříznivé počasí a špatné podmínky pro milovníky zimních sportů netrápí jen provozovatele lyžařských středisek. Na mnoha místech České republiky se lidé odhlašují ze silvestrovských hotelových pobytů. V Jeseníkách i v Beskydech mají někde vyprodáno, jinde se ještě nějaká místa najdou. Hotely jsou obsazené ze sedmdesáti procent.

Loňská zima byla bohatá na sníh a 28. prosince by lidé v Beskydech jen těžko našli ubytování. Letos nepříznivé počasí komplikuje hoteliérům turistickou sezónu. Přesto někteří hlásí - máme plno! V Beskydech jsou hotely a penziony obsazené ze 70 procent, zájemci o Silvestra na horách můžou kontaktovat infocentrum e-mailem - icpustevnyseznam.cz. Hotely nabízí dlouhodobé i krátkodobé pobyty. Na Pustevnách můžou lidé slavit klidně až od třicátého prvního prosince.

Reportáž Ivy Kubankové a Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Volná místa nabízí před Silvestrem také Jeseníky. Návštěvníkům hor je k dispozici ještě asi třicet procent ubytovacích kapacit. „Tím, že začala obleva, kterou jsme nečekali, tak někteří lidé zrušili svoje pobyty,“ uvedla Veronika Navrátilová z Informačního centra Jeseník. V hotelích a penzionech těsně pod Pradědem nebo v Karlově Studánce ale mají plno. V Karlově Studánce nebude chybět ani ohňostroj. Už tradičně ho pořádají místní lázně. „Pobaví nejenom naše lázeňské hosty, ale všechny hosty, kteří přebývají v Karlově Studánce,“ říká vedoucí obchodního úseku lázní Danuta Riedlová. Podle Tomia Okamury z Asociace českých cestovních kanceláří letos stráví Silvestr v horách na dvě stě dvacet tisíc Čechů. V porovnání s předchozím rokem jde o desetiprocentní nárůst.

Vydáno pod