Začíná plesová sezóna

Městský bál v Olomouci se letos ponese v latinskoamerickém duchu, zpestří jej Karel Gott a Václav Neckář. Z více než milionového rozpočtu plesu půjdou desítky tisíc korun na charitu. Sehnat vstupenku na ples, který bude za tři týdny, je už nyní problém.

„Městský bál letos pořádáme poprvé v hotelu NH Olomouc Congress, který má k dispozici asi sedm set míst, což je o něco méně než v regionálním centru,“ vysvětlil za pořadatele Josef Kořenek.

Ples nabídne kromě českých hvězd i žhavé brazilské rytmy, které se stanou hlavním motivem bálu. Několik druhů tance samba v podání profesionálních tanečníků doprovodí kubánský karneval Salza Cachita. Návštěvníky čekají ochutnávky koktejlů i případná lekce latinskoamerických tanců.

Na plese nebude chybět ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt, přestože dává přednost klasické polce a valčíku. Z výtěžku městského bálu má charita dostat až sto tisíc korun. „Peníze použijeme na obnovu vybavení humanitárního skladu. Nakoupíme za ně nové vysoušeče a odbahňovače,“ řekl Keprt.

Třináctý ročník městského plesu budou moderovat Petr Šiška a Taťána Kuchařová. „V posledních letech se Městský bál stal oblíbeným a já věřím, že se i v letošní plesové sezoně vydaří,“ prohlásil olomoucký primátor Martin Novotný z ODS.

Vstupenky jsou v prodeji v Informačním centru v podloubí radnice a u pořádající agentury Petarda Production.

Vydáno pod