Fotbalisté Ostravy i Olomouce zahájili přípravu na jaro

Ostrava - Ostrava dnes začala s přípravou na jarní část Gambrinus ligy. Baník v ní čeká těžký úkol v podobě boje o záchranu. Zatímco ostatní týmy ze spodních pater tabulky posilují, Slezané na přestupovém trhu příliš aktivní nejsou.

Čtrnáctý celek podzimu zahájil přípravu s osmadvacetičlenným kádrem doplněným o několik hráčů třetiligové rezervy. Z hostování v Čáslavi se pak vrátil útočník Tomáš Vrťo. Baník se po posilách rozhlíží, seznamu vévodí Tomáš Mičola, kterého by chtěl klub získat z Brestu na půlroční hostování. Spekuluje se i o příchodu gólmana Martina Rašky. Přílišné utrácení se však vzhledem k finanční situaci klubu očekávat nedá a Slezané tak do boje o záchranu vyrazí s velkou řadou mladíků v sestavě. I přes velmi vážnou situaci v téměř existenčním boji panuje na Bazalech poměrně optimistická nálada. Případný sestup do druhé ligy po dlouhých 45 letech, navíc v roce devadesátiletého výročí založení jednoho z našich nejslavnějších klubů, si však nikdo nechce připouštět.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)
Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

SK Sigma Olomouc

Hned první pracovní den v novém roce zahájili přípravu fotbalisté předposlední Sigmy Olomouc. I ty na jaře čeká hlavně boj o udržení prvoligové existence a ví to i nový trenér Petr Uličný. Proto už na prvním tréninku vyhlížel dlouho očekávané posily. Volání po posílení kádru zatím našlo odezvu v příchodu Jakuba Podaného. Záložník Sparty bude na Hané na jaře hostovat jako kompenzace za trenéra Václava Jílka a měl by přinést potřebnou kvalitu na levý kraj. „Nedostával jsem tolik příležitostí a myslím, že pokud tady budu dobře pracovat, tak se můžu dostat do základní sestavy a na hřišti dokázat, že na to mám,“ těší se Podaný. Do Olomouce by v lednu měl dorazit ještě jeden hráč Sparty, spekuluje se o Slepičkovi či Grajciarovi. Už jistý je také konec hostování Michala Ordoše v rakouském Kapfenbergu a navrch by sportovní manažer Jan Gottvald rád přivedl ještě jednoho fotbalistu. „Pokud získáme hrotového hráče, tak to je základ a pak i ti stávající hráči jsou šikovní a věřím, že i oni si uvědomí, že mají na to, aby podávali super výkony,“ říká optimisticky trenér Uličný.

Vydáno pod