Poslední vraždu roku objasnili kriminalisté do dvou dnů

Brno – Jihomoravským kriminalistům trvalo pouhé dva dny, než objasnili silvestrovský nález zohaveného těla. Mrtvolu našel na poli u obce Podolí náhodný kolemjdoucí. Už 2. ledna policisté zadrželi a obvinili muže a ženu, kteří mají trestný čin na svědomí. Jihomoravským kriminalistům se loni povedlo objasnit všechny vraždy i pokusy o ně.

Na Silvestra oznámil muž z Brněnska na tísňovou linku policie, že u obce Podolí leží na poli tělo bez známek života. Když muži zákona dorazili na místo, zjistili, že se jedná o ohořelé torzo lidského těla. Kriminalisté ihned zahájili vyšetřování. Do druhého dne se podařilo policistům zjistit totožnost zavražděného, jednalo se o třiačtyřicetiletého muže z Brna, který byl pohřešován od 25. prosince. Další den se povedlo policistům zadržet dva podezřelé - jednačtyřicetiletého muže a dvaadvacetiletou ženu. 

První svátek vánoční trávila oběť ve svém bytě v Brně-Židenicích, který v té době pronajímala své dvaadvacetileté známé. Na návštěvu k nim večer přišel i pachatel. Ten svou oběť přímo v bytě uškrtil, zatímco mladá žena byla ve vedlejším pokoji. Když dívka následně zjistila, co její známý provedl, souhlasila, že mu pomůže mrtvého naložit na záda. Poškozeného částečně zabalili do potravinářské folie a prostěradla a kolem třetí hodiny ráno na druhý svátek vánoční ho po schodech snesli před dům. Tam mrtvého naložili do osobního auta. Pachatel se chtěl těla zbavit, odvezl ho proto na odlehlé místo poblíž obce Podolí. Cestou se ještě zastavil na čerpací stanici, kde do kanystru koupil benzín. Vrah chtěl po sobě zamést stopy, proto mrtvého pohodil na poli, polil připraveným benzínem a zapálil. Zohavené tělo pak až na Silvestra našel náhodný kolemjdoucí.

Pouhé dva dny potřebovali policisté na to, aby zjistili totožnost mrtvého muže a zadrželi a obvinili pachatele. Obviněný muž je stíhán pro zločin vraždy, za který mu hrozí až 18 let za mřížemi. Trest čeká i mladou ženu, která vrahovi pomáhala s odklizením těla. Vyšetřovatel jí sdělil obvinění z přečinu nadržování, za což jí hrozí trest až 4 roky. Ani jeden z obviněných nebyl dosud trestán. Žena je stíhána na svobodě, muž si na verdikt soudu počká ve vazbě.