V zápase bohatém na góly udolali Buldoci Pardubice

Pardubice – Brněnští florbalisté nezaváhali na půdě posledního týmu extraligové tabulky. Od Pardubic sice dostali šest gólů, sami jich ale dokázali vstřelit více než dvojnásobek a vyhráli 13:6.

V základní hrací době letos Pardubice dokázaly porazit právě jen brněnský tým. Buldoci proto do zápasu nastoupili koncentrovaně a s odhodláním podobné fiasko už nedopustit. První gól ale v páté minutě vstřelili domácí, když se trefil Ďopan. Buldoci sice gólem rychle odpověděli, ale po přesné trefě Bahníka patřilo vedení opět Pardubicím.

Tři góly v rozpětí šesti minut ale Brňany uklidnily a po první třetině vedli 4:2, když se na třech gólech podílel Mendrek.

Ve druhé třetině padlo dokonce osm gólů, o dva více ale opět vstřelilo Brno a před závěrečnou částí už byl stav 9:5 pro jihomoravské družstvo. Trojbodovou třetinu zvládl pro změnu Ondráček.

Chuť do útočení nepustila Buldoky ani v poslední dvacetiminutovce. Pardbickou síť rozvlnili celkem čtyřikrát. Domácí už tři minuty před koncem pouze korigovali brankou Lisy, a Brno tak s přehledem zvítězilo 13:6.

V tabulce extraligy si Brno výhrou upevnilo čtvrté místo. Před domácím publikem se poprvé v novém roce představí 15. ledna proti Liberci.

Sokol Pardubice - Bulldogs Brno 6:13 (2:4, 3:5, 1:4)

Góly: 2. Marek Ďopan, 7. Filip Bahník, 27. Michal Janeček, 32. Jakub Burian, 39. Ondřej Vichr, 58. Jaromír Lisa - 5. Jakub Mendrek, 9. Jakub Mendrek, 11. Radim Komínek, 15. Libor Schneider, 24. Ondřej Fabián, 29. Ondřej Fabián, 31. Luděk Ondráček, 35. Petr Jeski, 38. Luděk Ondráček, 50. Rudolf Večeřa, 50. Luděk Ondráček, 54. Ondřej Fabián, 55. Lukáš Vávra

Vyloučení: 2:2, využití: 1:1, zásahy brankářů: Karel Mrkos 13 - Lukáš Bábíček 19

Rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka, diváků: 180