Kometa z Vítkovic odjela bez bodu

Ostrava – Bez distancovaných Jiřího Vašíčka a Jakuba Svobody odjela brněská Kometa na zápas do Vítkovic. O výsledku zápasu rozhodla už první třetina, kterou Brno prohrálo 0:3. Severomoravský tým si pohlídal i zbytek utání a zvítězil 6:2.

Do obrany Komety se na tento zápas zapojil junior Dlapa a také posila z první ligy, třebíčský Kadela. Právě defenziva brněského týmu ale v první třetině nechávala domácím hráčům až příliš prostoru. Jiřího Trvaje postupně překonali Kucsera, Ovčačík a Klimek. V této sezóně solidně chytající Trvaj tak v brance přenechal místo Hovimu.  

Finský miláček brněnských příznivců mohl na začátku druhé části nejdříve sledovat nápor svých spoluhráčů. Ostrými dnes ale pálili hlavně Vítkovičtí a v dvacáté šesté minutě už na 4:0 zvyšoval Szturc. Vicemistr v sobě objevil nebývalou chuť po gólech, kterou nasytil v jednatřicáté minutě Klimkem a vedl už o pět gólů. „Vítkovice celý zápas rozhodly už v první půli. Naší největší slabinou byla příliš prostupná obrana a nemůžeme se vymlouvat na to, že nám chyběli klíčoví beci Vašíček a Žižka, protože i bez nich bychom si měli umět poraditm,“ netajil zklamání kouč modrobílých Zdeněk Venera.

Potom o sobě dali konečně vědět i brněnští střelci. Zohorna naservíroval mezi kruhy Divíškovi a zatím nejaktivnější brněnská formace zkorigovala stav zápasu. Že Kometa na výsledek zápasu nerezignovala, to potvrdil krátce před koncem druhé části i Holec, který překonal Málka po přihrávce Petrovického.

Vítkovice se ale rozhodně o body dělit nechtěly, na začátku třetí třetiny tak přesilovku bleskově využil Káňa. Po zbytek zápasu se už ani jeden z týmů gólově neprosadil a v moravském derby Vítkovice zasloženě zvítězily 6:2. „Brno je pro nás vždy nepříjemný soupeřem. Od stavu 5:0 jsme ale i my v zápase začali hrát špatně, nakupili jsme hodně chyb. Ve třetí třetině jsme ale opět byli na ledě koncentrovanějším týmem a to nás dovedlo k vítězství,“ shrnul zápas kouč Vítkovic Mojmír Trličík.

Dvě prohry v řadě výrazně zbrzdily útok Komety na desáté místo zaručující postup do předkola play off. Náladu fanoušků budou chtít hokejisté spravit v pátečním domácím zápase proti Mladé Boleslavi.

HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Kucsera (Ovčačík), 12. Ovčačík (Klimek, Voráček), 20. Klimek (Burger), 26. Szturc (Punčochář), 31. Klimek (Ujčík, Burger), 42. J. Káňa I (Šedivý, Strapáč) - 37. Divíšek (H. Zohorna), 40. Holec (Petrovický).

Rozhodčí: Homola, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. Diváci: 4367.

Sestavy:

Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Bartoň, Punčochář, Ondrušek, Voráček - Ujčík, Burger, Klimek - Kucsera, Húževka, Walker - Šedivý, Strapáč, J. Káňa I - Kucsera, Štefanka, Szturc - od 43. min. navíc Hlinka.

Brno: Trvaj (21. Hovi) - Kováčik, Kempný, Švrček, Bičánek, Kadela, Malec, od 33. min. navíc Dlapa - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, H. Zohorna - Holec, Petrovický, Balej - Erat, Koreis, Jankovič - od 33. min. navíc J. Káňa II.