Orli dobyli první body v boji o play-off

Villach, Znojmo – Znojmo může dál živit naději na postup do play-off mezinárodní Erste Bank Ligy. V prvním zápase nadstavbové části zvítězilo ve Villachu 3:2 a do tabulky si připsalo dva body. O dvě postupová místa se Orli musí porvat s dalšími čtyřmi týmy.

Jestliže měl mít před utkáním jeden ze soupeřů z toho druhého respekt, Villach to rozhodně nebyl. V posledním zápase základní části vypráskal Znojmo na svém ledě 7:0 a o dva dny později se hráči rakouského celku jistě chystali gólové galapředstavení zopakovat. Dívat se do minulosti, i když velmi blízké, se ale v hokeji rozhodně nevyplácí.

Rakouský celek se o tom přesvědčil hned ve čtvrté minutě, když po Pucherově přihrávce pálil od modré přesně Hranáč a Orli se dostali do vedení. Dlouho jej ale udržet nedokázali, už za půl minuty totiž za domácí vyrovnal Petrik.

Ještě před koncem první části ale dali Orli jasně najevo, že by tentokrát z Villachu rádi letěli s body. Pucher se z role nahrávače stal střelcem a i přes obránce dostal puk za záda brankáře Starkbauma.

Hráči Orlů
Zdroj: ČT24

V polovině utkání poslal Škadra do úniku Staňka. Ten složité zakončení nevymýšlel a gólmana Villachu překonal střelou mezi betony a zvýšil na 3:1. Rakouský tým vrhl v závěrečné třetině všechny síly do útoku. Osm minut před koncem snížil Shearer. Orli ale ve zbytku zápasu přestáli jak oslabení, tak i rakouský pokus o zteč jihomoravské brány se šesti hráči v poli. Znojmo tak do boje o play-off vstoupilo výhrou. „Pokud si udržíme v play-off tempo, jaké jsme předvedli už i například v nedávných zápasech proti Grazu a Klagenfurtu, můžeme se mezi nejlepší osmičku klidně dostat,“ řekl znojemský trenér Martin Stloukal. 

Do nadstavbové části si týmy ze sedmého až jedenáctého místa bodové zisky neodnesly. Tři, dva a jeden bod získaly jako bonus nejlépe umístěné celky a boj o dvě místa do play-off je tedy stále otevřený. I když Znojmo začínalo kvůli svému umístění až na desátém místě s nulou, výhrou nad Villachem ukázalo, že postup může být stále reálný. Usilovat o něj budou ale určitě chtít i tři rakouské týmy – Vídeň, Graz a právě Villach. Slovinská Jesenice v tuto chvíli spíše než postupové ambice řeší vlastní existenci, kvůli finančním problémům jí hrozí dokonce i vyloučení ze soutěže. „V každém zápase se pokusíme bojovat, myslím proto, že na play-off není šance rozhodně malá,“ zhodnotil znojemské vyhlídky nejproduktivnější hráč Adam Havlík. 

EC REKORD-Fenster VSV - Orli Znojmo 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Góly a nahrávky: 4. Petrik B. (Mitchell), 53. Shearer (Weller, Altmann) - 4. Hranáč (Pucher), 19. Pucher (Bartoš), 35. Staněk (Danton, Škadra). Rozhodčí: Graber - Piragic, Widmann

Sestavy:

EC REKORD-Fenster VSV: Starkbaum (Wieser) - Bacher, Mitchell, Peintner, Damon, Craig - Wiedergut, Kuznik, Pewal, Shearer, Toporowski - Unterluggauer, Altmann, Weller, Kaspitz, Razingar - Martinz, Hartl, Petrik N., Toff, Petrik B.

Orli Znojmo: Kacetl - Stehlík, Hranáč, Danton, Haman, Staněk - Pláněk, Štach, Podešva, Šeda, Havlík - Bořuta, Škadra, Beroun, Pucher, Kanko - Hájek Lattner, Trojan, Bartoš, Říha.