Postup do semifinále zimní Tipsport ligy vybojovala Jihlava

Brno – Přímý souboj o postup v posledním zápase skupiny D Tipsport ligy zvládli fotbalisté Jihlavy. V utkání proti Zbrojovce zvítězili 2:0. Vysočina se tak stala jediným druholigovým účastníkem semifinále zimní soutěže. Účast v bojích o celkové vítězství si už dříve zajistila Plzeň a také Hradec Králové. Posledním do čtveřice se staly Teplice.

Zápas o první místo v tabulce a tím také semifinálovou účast v Tipsport lize začalo aktivněji Brno. To také potřebovalo k úspěchu zvítězit, zatímco Vysočině stačila i remíza. V závěru první půle se síly srovnaly, také stav zůstal remízový - 0:0.

V druhé půli začali být stále nebezpečnější jihlavští hráči, kterým tentokrát záda nekryl Jaromír Blažek, ale Maxims Uvarenko. První gól padl až po hodině hry, kdy brněnský faul na Helíska potrestal z penalty Stanislav Tecl. „V úvodu utkání jsme si vytvořili několik slibných šancí a hráli jsme to, co jsme chtěli. Po vystřídání jsme ale ztratili na důrazu a ztráceli jsme i v osobních soubojích,“ komentoval chyby trenér Zbrojovky Petr Čuhel.

Závěr zápasu si Jihlava už pohlídala, druhou trefu přidala dokonce až ve čtvrté minutě nastavení, kdy se tentokrát ze sporné penalty opět nemýlil jihlavský exekutor Tecl. „Nám trvalo, než jsme se dostali do tempa. V druhé půli jsme ale měli jasnou převahu, což jsme dotáhli až k cennému vítězství,“ byl spokojen jihlavský kouč Roman Pivarník. 

Vysočina se tak probojovala do semifinále, kde se v sobotu v Berouně utká s jedním z trojice prvoligových týmů – Plzní, Teplicemi nebo Hradcem Králové. 

Zbrojovka Brno – Vysočina Jihlava 0:2 (0:0)

Góly: 59. a 90. Tecl (obě z pok. kopu).

ŽK: Pašek. Rozhodčí: Adámek – Paták, Marek. Diváci: 150.

Zbrojovka: Doležal I – Pašek, Pernica (46. P. Buchta), Šoljič (72. Simerský), Machalický (73. Král) – Michna (72. Vávra), Hromek, R. Buchta (63. Fall), M. Sedláček (46. Lutonský) – Švancara, Doležal II.

Jihlava: Uvarenko – Obert (60. Veselý), Halama, Komárek, Šilinger (70. Gavrič) – Helísek, Kučera (60. Fadrný), Karlík (23. Velický), Matějov (77. Kliment) – Tecl, T. Sedláček (46. Mešanovič).