Sigma v přípravě porazila druholigovou Karvinou 3:0

Olomouc - Fotbalisté olomoucké Sigmy mají za sebou další přípravné utkání. Na domácí umělou trávu si pozvali Karvinou a druholigového soupeře porazili 3:0. Zápas ovšem Hanákům přinesl také nepříjemnou ztrátu, když s podezřením na zlomeninu zánártní kůstky musel už v šesté minutě střídat Tomáš Hořava.

Hořavovu roli tvůrce hry převzal v prvním poločase hlavně Marek Heinz, Jan Navrátil ale žádnou z jeho přihrávek nevyužil. V základní sestavě nechyběla nejnovější akvizice, ze Sparty hostující Martin Jirouš. Po jeho akci se zahrával roh, který zakončil gólovou hlavičkou Aleš Škerle. Dvě minuty před přestávkou se vytáhlý útočník prosadil sám, a svým druhým gólem v dresu Sigmy zvýšil na 2:0. „Chci Sigmě pomoct k záchraně, protože si myslím, že do ligy patří,“ řekl Jirouš.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Do druhého poločasu vystřídal trenér Uličný šest hráčů a kvalita hry šla mírně dolů. Třetí gól přidal Zdeněk Klesnil, když zužitkoval Tomečkův centr. Klesnil naznačil, že také on se chce o místo v útoku poprat, jeho další pokus ale skončil jen na tyči. Olomouc tak porazila Karvinou 3:0.