Firma chce v Chropyni obnovit výrobu plastů

Chropyně - S obnovou produkce plastů v areálu, který loni zachvátil rozsáhlý požár, počítá firma Remiva. Jestli se podaří zakoupit nové stroje, chtěli by majitelé firmy  opět zahájit výrobu letos v dubnu. Termín je symbolický. V tu chvíli to bude právě rok, kdy v areálu vypukl rozsáhlý požár, se kterým hasiči bojovali několik dní.

Letecké záběry továrny, která lehla popelem (zdroj: ČT24)

Zatímco v loňském roce firma přímo zaměstnávala ve výrobě 50 lidí a dávala práci dalším 25 z chráněných dílen, teď je to jen 12 lidí, kteří se starají o obchod. Právě těchto 12 zaměstnanců by mělo stát u linky v dubnu, kdy se symbolicky, alespoň v omezené míře, výroba obnoví. Tři stroje na recyklaci plastů budou umístěny v jediné budově, která přečkala ničivý požár.

U toho ale firma nechce zůstat, do budoucna by měla znovu zajistit zaměstnávání klientů chráněné dílny. České televizi to potvrdil jednatel Remivy Miroslav Vala. Vše bude záležet na tom, jak se podaří získat peníze na další rozvoj podniku. Požárem vznikla firmě škoda téměř 190 milionů korun. Od pojišťoven zatím získala jen zlomek této částky. Skoro polovinu přitom musela Remiva použít na likvidaci vyhořelých objektů. 

Založil někdo požár úmyslně?

Odpověď na tuto otázku policisté stále hledají. Podle jednatele Remivy Miroslava Valy tomu ale všechno nasvědčuje. I proto se firma rozhodla vypsat odměnu za odhalení případného žháře.

Výzva jednatelů společnosti

Na základě námi zjištěných informací, dále pak na základě posudků specialisty z oblasti požárů a z dalších důkazných materiálů je podle našeho názoru více než zřejmé, že požár v naší společnosti byl založen  úmyslně. A to buď jednou osobou, či  skupinou osob.

Naše společnost se rozhodla k vypsání finanční odměny v celkové výši 50.000,-Kč, kterou vyplatíme tomu, kdo jako první podá některým z níže uvedených způsobů informaci vedoucí k dopadení a usvědčení pachatele či pachatelů tohoto činu.

Chropyňská firma Remiva vstává z mrtvých. Po loňském dubnovém požáru hodlá obnovit provoz na recyklaci plastů (zdroj: ČT24)