Hurra Torpedo - originální norské trio v teplákách vystoupí v Ostravě

Ostrava je třetí město v republice, ve kterém se na svém lednovém turné zastaví skupina Hurra Torpedo z Norska. Trio originálních hudebních performerů koncertuje v modrých teplákových soupravách a kromě tradičních hudebních nástrojů mlátí do vysloužilých praček, ledniček, toustovačů a jiných spotřebičů. Koncert je sobotu v devět večer v ostravském klubu Fabric.

Skupina Hurra Torpedo je v Česku dobře známá díky loňské předvánoční kampani jednoho prodejce elektrospotřebičů. Muzikanti zpívají ve verzi televizní reklamy píseň Pásli ovce valaši a k tomu mlátí do ledniček, sporáků, praček.

Po svém zpracovávají například hity od Britney Spears, Pixis nebo Lady Gaga. Skupina vznikla v roce 1993 a vydala zatím čtyři alba.

Proslavili se asi před pěti lety díky „kuchyňské“ úpravě klipu z osmdesátých let Total Elipse Of The Heart. Klip viděly na internetu miliony lidí a skupina se stala fenoménem.

Partnerem turné i ostravského koncertu je společnost Elektrowin, která odebírá vysloužilé elektrospotřebiče. Pokud kterýkoliv zájemce o koncert přinese do Fabriku nějaký elektrospotřebič, dostane slevu na vstupném sto korun. V předprodeji vstupenky stály 295, na místě budou za 350 korun.

„Před klubem bude přistavený kontejner, do kterého se budou spotřebiče ukládat,“ potvrdila za organizátory turné Petra Ludvíková z pražského Paláce Akropolis, ve kterém norské trio zahrálo 26. ledna. Pražskému vystoupení předcházel koncert v Brně.

Vydáno pod