Kometa přišla o body vlastními chybami, Zlín zvítězil

Brno – Brněnští hokejisté nedokázali do úspěšného konce dovést nadějně rozjetý zápas s libereckými Bílými tygry. I když v utkání ještě osm minut před koncem vedli, nakonec museli soupeři odevzdat všechny tři body. Zlín porazil doma Litvínov 3:0.

První třetina se mnohem lépe vydařila domácí Kometě, která si chtěla udržet už šest zápasů trvající domácí neporazitelnost. Skvostnou akci předvedl v deváté minutě mladík Hynek Zohorna, jenž si po samostatném úniku vychutnal i brankáře Vošvrdu a dostal Brno do vedení. Aktivně hrající domácí navíc o čtyři minuty později zvyšovali už na 2:1, když v přesilovce naservíroval kotouč Jakubu Svobodovi před odkrytou bránu Němec.

Euforii modrobílých ale už v první minutě druhé části zmrazil liberecký Jaroslav Kudrna. Trvaje, který do té doby prakticky nemusel zasahovat, překonal brankáře laciným gólem mezi betony. Útočník Bílých tygrů o sedm minut později skóroval i při přesilovce, když dorazil střelu kapitána Nedvěda. „Dostali jsme dva hloupé góly po vlastních chybách, hráli jsme laxně, k tomu moc říct nejde,“ okomentoval špatný začátek druhé třetiny Jakub Svoboda. Kometa si před koncem třetiny dokázala vzít ale vedení nazpět. Miroslav Holec nadzvedl puk pod břevno Vošvrdovy branky a Brno proměnilo už druhou přesilovku v zápase.

Když už to vypadalo, že Kometa body uhájí, tak osm minut před koncem třetí třetiny dokonal hattrick nedůsledně bráněný Kudrna. Ani prodloužení ale nebylo modrobílým souzeno. V 58. minutě vyrobil Švrček obrovskou minelu, Urban ho obral o puk a nadvakrát překonal i Trvaje. Zvrat si Kometa nevynutila ani při závěrečné hře bez brankáře. „Bohužel chyba, kdy obránce ztratil kotouč, rozhodla zápas. Odehráli jsme dvanácté utkání v rytmu úterý, pátek, neděle. Klíčovým hráčům už docházely síly, což Liberec využil,“ zhodnotil zápas brněnský trenér Zdeněk Venera.

Kometa se stále drží s pětibodovým náskokem na desátém místě tabulky, které zajišťuje účast v předkole play-off.

HC Kometa Brno – Bílí tygři Liberec 3:4 ( 2:0, 1:2, 0:2)

Góly a nahrávky: 9. H. Zohorna (Bičánek) 13. Jakub Svoboda (Kováčik, Němec), 38. Holec (Žižka, Erat) - 21. Kudrna (P. Nedvěd, Trončinský), 28. Kudrna (P. Nedvěd), 52. Kudrna (Trončinský, P. Nedvěd), 58. Urban.

Rozhodčí: Hribik, Husička - Bryška, Jiří Novák. Vyloučení: 6:7, navíc Štich (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 6 705.

Kometa Brno:Trvaj - Žižka, Kováčik, Malec, M. Hruška, Vašíček, Švrček, Bičánek - Němec, Čermák, Koreis - Erat, Petrovický, Holec - Jakub Svoboda, Balej, T. Svoboda - Jankovič, H. Zohorna, J. Káňa.

Liberec: Vošvrda - Derner, Trončinský, Čakajík, Výtisk, Štich, Roth, Moravec, Holub - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Špaček Urban, Vantuch - Kica, Vak, Bárta - Bortňák, Bulíř, Víšek.

Buly - hokej živě - HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha

Zlínu se proti Litvínovu doma obvykle daří a toto pravidlo potvrdil i v době, kdy herní výsledky příliš důvodů k radosti fanouškům Ševců nedávají. Už ve čtvrté minutě dokázal skórovat Ondráček, který ustál faul, za nějž už rozhodčí signalizovali vyloučení. O necelé tři minuty později využil nepozornosti obránců Köhler a domácí vedli už o dva góly.

Litvínov si sice dokázal vytvořit šance, ale v branku je Severočeši nepřetavili ani při třech přesilovkách. Naděje Chemiků na obrat definitivně zaplašil šest minut před koncem zlínský Důras, který gólem pojistil výhru domácích.

Sedmý Zlín může po výhře znovu pomýšlet na návrat do elitní šestky, se sousedem z tabulky - Vítkovicemi má totiž stejný počet bodů.

PSG Zlín - HC Verva Litvínov 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Góly a nahrávky: 5. Ondráček (Roman Vlach), 7. Köhler (Leška, Hamrlík), 55. Důras (Galvas, Tesařík).

Rozhodčí: D. Konc, Müllner (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3 577.

Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček.

Litvínov: Franěk - Černošek, Kubát, Brejčák, Jareš, Stříteský, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Gerhát, Majdan, Ručinský - Kafan, Černý, Trávníček - Frolík, Hujsa, Jenáček.