Fotbalovou Zbrojovku Brno chce podnikatel a bývalý gólman Přeček

Brno - O koupi fotbalové Zbrojovky Brno usiluje podnikatel a někdejší brankář Jaroslav Přeček, který se podílel na založení Nadace fotbalových internacionálů. Druholigový klub dnes uvedl, že se při dnešním jednání se současnými vlastníky významně přiblížili dohodě. Většinovými majiteli brněnského celku jsou bratři Roman a Stanislav Prosové, kterým patří 70 procent akcií.

Podle dnešního prohlášení Zbrojovky je Přeček nejvážnějším zájemcem o koupi klubu. „Jednání budou ještě pokračovat, ale na dnešní schůzce v Praze dostaly podmínky prodeje a koupě konkrétní obrysy,“ uvedl na svém webu klub, který loni na jaře opustil nejvyšší soutěž a ve druhé lize přezimuje na čtrnáctém místě.

Přeček má prý k brněnskému fotbalu nostalgický vztah, protože na stadionu na Srbské nastupoval v 60. letech jako brankář za tehdejší Královopolskou.

Roman Pros nedávno uvedl, že chce prodat klub do konce ledna. Pokud by se to nepodařilo, dohrála by prý Zbrojovka na jaře druhou ligu a do příštího ročníku soutěže už by se nepřihlásila.

Na začátku roku Pros popřel, že by měl mistr ligy z roku 1978 mnohamilionové dluhy. „Naše pohledávky převyšují naše závazky. Z tohoto pohledu jsme na černé nule,“ řekl tehdy.