Frisco ve finále Českého poháru favorita nezaskočilo

Strakonice – Ani v poháru si brněnské basketbalistky nedokázaly od pražského USK převzít zpět svoji ztracenou nadvládu nad českým basketbalem. Finále prohrály vysoko 63:92. Pražanky tak obhájily vítězství z předchozích dvou ročníků.

Čtrnáctkrát po sobě držely nad hlavou vítězný pohár brněnské basketbalistky. V roce 2010 ale tato velkolepá série skončila a ani letošní finále nenasvědčovalo tomu, že by se Frisco mohlo alespoň v poháru na domácí basketbalový trůn vrátit.

Hráčky pražského USK se totiž vedení ujaly hned od začátku zápasu a v obou prvních třetinách svůj náskok postupně navyšovaly až do poločasového skóre 49:31. Šance Brňanek na zvrat definitivně pohřbila pražská smršť ve třetí části, po které USK vedlo už o třiatřicet bodů.

Podívejte na finálový zápas nebo na reportáž z něj: 

V poslední čtvrtině obhájce titulu zřetelně polevil, čehož Frisco využilo ke snížení bodového rozdílu a odvrácení debaklu. Konečný výsledek 92:63 byl pro pražský tým přesto daleko jednoznačnější než v předchozích dvou letech, kdy USK zvítězilo jen nejtěsnějším rozdílem.„Chtěli jsme hrát důstojnou roli, jsme spokojeni tak na padesát procent. Mysleli jsme, že budeme trošku vzdorovat, ale ten rozdíl byl opravdu vidět,“ uvedl brněnský asistent Vlastimil Havlík.

V boji o třetí místo se utkal Hradec Králové s VŠ Praha. Po vítězství 75:60 se z bronzu radoval tým z východních Čech.

Frisco Brno - ZVVZ USK Praha 63:92 (15:23, 31:49, 44:77)

Nejvíce bodů: Abdiová a Pecková po 14, Thomasová 13, Kašpárková 9 - Elhotová 18, Burgrová a Kulichová po 16, F. Eldebrinková a Vítečková po 12.

Rozhodčí: Hruša, Vondráček, Znamínko. Trestné hody: 9/5 - 15/14. Fauly: 16:14. Trojky: 2:4.

Vydáno pod