Bodová představení Němce a Čermáka přiblížila Kometě play-off

Brno – Studená sprcha na začátku a sladký zbytek zápasu. Takový byl průběh důležitého utkání pro brněnskou Kometu. Vítkovice deklasovala 8:2. Desátou příčku zajišťující postup do předkola play-off tak drží už se sedmibodovým náskokem.

Půl minuty po začátku utkání byl vyloučen Leoš Čermák, Vítkovice s potrestáním rozhodně neváhaly, z Brna hostující Radim Hruška nadvakrát překonal Jiřího Trvaje a severomoravský tým šel do vedení. „Naštěstí nás to nesrazilo, ale spíše trošku probudilo. Důležité bylo, že jsme se rychle dokázali vrátit do zápasu,“ řekl brněnský útočník Leoš Čermák.

Přesilovka totiž k vyrovnání o chvíli později pomohla i Kometě. Erat poslal puk před Málka a dřív než brněnští útočníci ho za záda vítkovického brankáře srazili jeho vlastní obránci. Branka byla připsána Miroslavu Holcovi. Čtyři minuty před koncem první třetiny předvedl parádu dne Vojtěch Němec. Ten si pohrál s hostujícími obránci a Žižkovi připravil velmi snadnou trefu. Ještě před koncem úvodního dějství navíc opět z přesilovky zvyšoval Čermák.

Z první ligy do první lajny

Brněnská Kometa našla svoji zářící kometu. I když v zápase proti Vítkovicím šesti body zaujal zkušený Leoš Čermák, dech braly divákům zejména akce „jen“ pětibodového Vojtěcha Němce. Výborná technika a neskutečný přehled, se kterým nacházel své spoluhráče, vyčnívaly i na extraligové poměry. Šikovný útočník přitom v Brně pouze hostuje z prvoligového Havlíčkova Brodu. V Kometě se ale postupně propracoval až do prvního útoku. Málokdo by tak uvěřil tomu, že fantóm dnešního kola dal proti Vítkovicím teprve svoji první extraligovou branku. Vzápětí ovšem přidal další. 

Vojtěch Němec hned po dvanácti vteřinách druhé třetiny zopakoval své nahrávací mistrovství. Tentokrát gól připravil Jakubu Svobodovi. Kometa se dostala do tempa a další branku už vstřelila rovnou v oslabení. Miroslav Holec v úniku chytře plácnul do puku a pátým gólem vyhnal z branky Romana Málka. Vítkovice ale zbraně nesložily a v 31. minutě snížil Viktor Ujčík. Kometa však dala před koncem třetiny jasně najevo, že dnes si vítězství nechce nechat vzít. Gólovou nabídku tentokrát obdržel dosavadní nahrávač Vojtěch Němec a Vítkovicím už začalo být hodně úzko. „Byla to první extraligová trefa, tak jsem si schoval puk. Dneska nám to tam napadalo, v lajně s Leošem Čermákem a Kubou Svobodou jsme si sedli,“ popsal spokojený hrdina. 

Dva góly přidala Kometa ještě v závěrečné části, opět v režii dua Čermák – Němec. Druhý jmenovaný byl po právu vyhlášen nejlepším hráčem zápasu a brněnský tým si upevnil důležité desáté místo, ze kterého vyhlíží předkolo play-off. 

Buly - hokej živě - HC Kometa Brno - HC VÍTKOVICE STEEL

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 8:2 (3:1, 3:1, 2:0)

Góly a nahrávky: 4. Holec (Erat, Malec), 17. Žižka (Němec, Čermák), 19. Čermák (Kováčik), 21. Jakub Svoboda (Němec, Čermák), 24. Holec (Koreis), 39. Němec (Čermák, Jakub Svoboda), 47. Čermák (Němec, Kováčik), 58. Němec (Čermák, Žižka) - 1. R. Hruška (Pohl, Ovčačík), 32. Ujčík (Kudělka).

Rozhodčí: Polák, Blecha - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7, navíc Malík (Vítkovice) 10 min. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 811.