Zlín famózně otočil zápas s lídrem, Veselí vydřelo výhru v Jindřichově Hradci

Zlín, Jindřichův Hradec – Po výsledkově spíše rozpačitém období bodovaly naplno oba regionální celky interligových házenkářek. Veselí nad Moravou se na čelo tabulky dotáhlo těsnou výhrou v Jindřichově Hradci. Zlín sesadil z prvního místa Michalovce.

Stále bez jedné z největších opor, Lenky Flekové, odcestovaly házenkářky Veselí do Jindřichova Hradce. I když oba týmy před zápasem dělilo v tabulce propastných devatenáct bodů, průběh utkání byl velmi vyrovnaný.

Lépe začaly Jihočešky, které se dokázaly brzy dostat do vedení 5:2. Zkušenější moravský tým ale do konce první půle dokázal skóre otočit a získal vedení 13:12. Zejména góly Tomečkové a Rajnohové pomohly Panenkám ke shodnému vítězství i ve druhém poločase a Veselí si tak odvezlo výhru 26:24.

Jindřichův Hradec - Veselí nad Moravou 24:26 (12:13)

Nejvíce branek: Krupicová 9/7, Bubeníková 6, Kohoutová a Matoušková po 3 - Tomečková 6/3, Rajnohová, Drotárová, Chmelařová a Súkenníková všechny po 4.

Zlín chtěl v utkání proti vedoucímu celku interligy napravit především vysokou prohru z předchozího kola v Porubě. Týmu se totiž po návratu původně odvolaného trenéra Kořínka zatím příliš nedařilo.

I v zápase s Michalovcemi Zlín ještě deset minut před koncem první půle prohrával o čtyři branky. Lídr tabulky z východu Slovenska si vedení držel až do 45. minuty. Potom ale začaly úřadovat zlínské střelkyně v čele s Poznarovou a předvedly málo vídaný obrat. Sérií jedenácti vstřelených branek bez jediné obdržené své soupeřky naprosto rozložily a po zásluze tak zvítězily 33:26. „Snad jsme se konečně poučily z předchozích zápasů, kdy jsme režii nechávaly na soupeři. Hlavně ve druhé půli jsme ji tentokrát pevně držely my, a to rozhodlo. Dál musíme určitě vyhrávat domácí zápasy, v play off už rozhodne aktuální forma,“ byla se dvěma body spokojená desetigólová střelkyně Pavla Poznarová. 

Zlín - Michalovce 33:26 (13:15)

Nejvíce branek: Poznarová 10/2, Růčková a Budayová po 7 - Tobiašová 8, Wollingerová 4, Polláková a Hollá po 3.

Vydáno pod