Soud zvýšil trest mladíkovi, který v Hulíně zabil svoji milenku

Olomouc - Vrchní soud v Olomouci dnes zpřísnil trest Lukáši Kopeckému za brutální vraždu devatenáctileté dívky v Hulíně na Kroměřížsku a poslal ho do vězení na 25 let. Vyhověl tak odvolání státního zástupce, který přísnější trest požadoval. Zlínský krajský soud uložil muži loni v prosinci trest 22,5 roku vězení. Proti verdiktu se odvolal i obžalovaný, vrchní soud však jeho odvolání zamítl. Odsouzený svoji milenku škrtil a pak jí téměř uřízl hlavu.

Podle obžaloby muž ze Zlína dívku usmrtil v jejím bytě loni v červnu. Osudné noci 9. června 2011 přišel do jejího bytu, kde nejprve měli oboustranně dobrovolný sex. Po hádce ale dívku napadl. Údajně mu řekla, že prozradí jejich milenecký vztah. Mladík dívku nejprve několik minut škrtil do doby, kdy si myslel, že je mrtvá.

Když po krátké chvíli začala jevit známky života, zasadil jí kuchyňským nožem nejméně sedm hlubokých ran do krku, čímž částečně oddělil hlavu od trupu. Dívka na místě zemřela.  

Po činu se Kopecký podle soudu snažil v bytě smazat své stopy a před odchodem ještě odcizil počítač, který patřil příteli zavražděné. Pak ho prodal v zastavárně. Kromě vraždy jej tak soud uznal vinným i z krádeže.