Operní hvězda Charles Castronovo zazpívá v Ostravě

Vedení Národního divadla moravskoslezského zlákalo ke spolupráci operní hvězdu první kategorie - tenoristu Charlese Castronova.  Zazpívá Romea v opeře francouzského romantismu Romeo a Julie od Charlese Gounoda, kterou má ostravské divadlo v repertoáru od loňského prosince. Představení s uznávaným tenoristu bude jediné, a to 18. února.

„Charles Castronovo patří v současné době mezi nejvyhledávanější pěvce mladé generace. Jeho výkony mají možnost ocenit diváci na mnoha místech celého světa, včetně nejslavnějších operních domů jakými jsou například Metropolitní opera v NewYorku, Vídeňská státní opera nebo Královská opera Covent Garden v Londýně,“ uvedl ředitel opery Národního divadla moravskoslezského Robert Jindra.

Dodal, že v téže roli pěvec nedávno oslnil publikum v Long Angeles Opera, kde zpíval pod taktovkou Plácida Dominga. „Ostravští diváci budou mít zcela výjimečnou příležitost vychutnat si mistrovství tohoto pěvce. Jednáme  i o jeho dalším možném hostování v příští sezóně,“ doplnil Jindra. Pěvec, který se narodil v New Yorku, má za sebou velkou škálu zásadních rolí. Například pražské Národní divadlo ho také chtělo získat pro hostování, ale neuspělo.

Mluvčí divadla Kateřina Ondřejková zdůraznila, že ostravské vystoupení bude zároveň prvním vystoupením Castronova v České republice. Julii zazpívá sólistka Národního divadla v Praze Kateřina Kněžíková, která v Ostravě často hostuje. 

Vydáno pod