Břidličná dostala 17 milionů na sportovní areál

Ostrava - Sedmnáctimilionovou dotaci získala Břidličná na Bruntálsku. Za peníze postaví sportovní areál, který ve městě chybí. Sportovci teď využívají školní tělocvičnu, která je ale ve velmi špatném stavu.

Horolezecká stěna, cvičná tenisová stěna, moderní běžecká dráha - nový sportovní areál v Břidličné. Město za něj zaplatí z vlastního rozpočtu pět milionů, zbytek uhradí dotace. „Na vznik sportovního areálu a rekonstrukci tělocvičny v základní škole v Břidličné jsme schválili evropskou dotaci přes 17 milionů korun,“ potvrdil mluvčí Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko Michal Sobek. O opravu školní tělocvičny přitom škola i město usilují už několik let, s žádostí o dotace uspěli až na druhý pokus. „Naše snaha o nové hřiště trvá už skoro deset let, ale teprve před třemi roky jsme podávali projekt,“ uvedla ředitelka ZŠ Břidličná Ivana Václavíková.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)

Rozbitá okna, mokré a popraskané zdi. Tak dnes vypadá tělocvična, která téměř třem stovkám žáků slouží už více než 40 let. O tom, jak bude areál vypadat, rozhodovaly i děti, kterým bude sportoviště sloužit především. Samy mohly navrhnout, co by si v tělocvičně nebo na hřišti přály. Nový sportovní areál by měl začít fungovat příští školní rok.