Buldokům se po prohře s Ostravou vzdaluje čtvrté místo

Brno – Šanci dotáhnout se na čtvrtou Ostravu promarnili ve vzájemném zápase florbalisté Bulldogs Brno. Soupeři podlehli 3:7 a prohráli tak už potřetí v řadě. Brňané se proto můžou strachovat i o samotný postup do play-off.

Buldoci si přitom lepší úvod zápasu nemohli přát. Už ve druhé minutě se o první branku do ostravské sítě postarala sourozenecká dvojice bratří Koutných – Martin nahrával, Jiří zakončoval. Vedení Brno drželo až do šestnácté minuty, kdy v rozpětí dvaceti sekund Ostrava dvěma trefami utkání otočila. Přesto se Buldoci nevzdali a Fabián krátce před koncem první části zařídil vyrovnání.

O výsledku zápasu rozhodla druhá třetina, ve které Brno naprosto propadlo. Pasivní hrou dovolilo soupeři vstřelit tři góly a vytvořit si před závěrečným dějstvím dostatečný náskok. Poměr střel byl přitom vyrovnaný.

Florbal - Bulldogs Brno - FBC ČPP Remedicum Ostrava

Snížit Brno dokázalo až ve 47. minutě gólem Kadlece. Pět minut před koncem se za stavu 3:5 odhodlali Buldoci ke hře bez brankáře, jenže bez efektu. Ostravští hráči si skóre nakonec ještě vylepšili dvěma trefami do prázdné branky.

Důležité dva zápasy čekají Brno v nadcházejících kolech. Nejprve Buldoci zajíždějí na palubovku pražských Future, potom doma vyzvou pátou Mladou Boleslav. Pokud ještě chtějí myslet na čtvrté místo zajišťující výhodnější pozici do play-off, nutně musí bodovat. V opačném případě se navíc mohou začít obávat i o udržení v elitní osmičce.

Bulldogs Brno - FBC Ostrava 3:7 (2:2, 0:3, 1:2)

Branky: 2. Koutný, 19. Fabián, 48. Kadlec - 24. a 58. Daniš, 16. Machala, 16. Vojtíšek, 22. Šimíček, 39. Skácel, 60. Mayer.

Rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Diváků: 459

Vydáno pod