AVÍZO: Poberounský masopust v Zadní Třebani

XXIII. Poberounský masopust se uskuteční v Zadní Třebani v okrese Beroun v sobotu 18. února 2012. Program masopustu, který patří mezi největší akce svého druhu v celém Středočeském kraji, začne v 10.00 na zadnotřebaňské návsi zabíjačkou a stylovým staročeským jarmarkem, na kterém budou kromě řemeslných výrobků k dostání preclíky, perníky, koláče, pečené maso, víno, medovina. Už na začátku ledna se k účasti na jarmarku přihlásily přes tři desítky trhovců z celé České republiky.

Postupně se představí několik hudebních či tanečních souborů – dětská kapela Notičky, taneční skupina Proměny či folklorní soubor Klíček a s nimi také domácí staropražská  kapela Třehusk. Na voze taženém koňským spřežením řevnické statkářky Jany Červené řevničtí ochotníci sehrají masopustní frašku. Nakonec bude symbolicky pochován Masopust a vyhlášen nejoriginálnější masopustní převlek. K účasti jsou zváni všichni – místní i přespolní. Poté se vydá obcí průvod maškar doprovázený rozvernou muzikou. Hospodyňky tak jako každoročně změří síly v soutěži o nejlepší koblihu, šišku či jiné masopustní občerstvení. Bezprostředně po skončení průvodu ještě posedíme s hudbou ve Společenském domě. 

Masopustní oslavy uzavře v neděli 19. února 2012 od 14.00 ve Společenském domě v Zadní Třebani DĚTSKÝ KARNEVAL. Pro děti budou připraveny hry, soutěže, volba nejhezčí masky i vystoupení kejklíře. Hraje staropražská kapela Třehusk.

Miloslav Frýdl

Vydáno pod