Krajský soud v Olomouci řeší případ vraždy kuchyňským hrncem

Olomouc - Vraždu kuchyňským hrncem řešil Krajský soud v Olomouci. Dvaačtyřicetiletý Tomáš Vašek měl hrncem několikrát udeřit svého o dva roky mladšího kamaráda a poté ho nechat bez pomoci zemřít. Jeho tělo našli policisté loni v červenci dva dny po vraždě v obytné Avii na Vsetínsku.

Tomáš Vašek žil v seníku poblíž obce Hustiko Solanec, nedaleko v obytné Avii bydleli dva bezdomovci. Onen večer se měli pohádat a Vašek třikrát udeřil jednoho z nich hrncem do hlavy. 40letý muž na následky zranění zemřel. „Byl pod takovým vlivem alkoholu, že si tu předmětnou událost nepamatuje. Ty vztahy mezi všemi třemi byly tak napjaté, že nevěří, že by ty následky způsobil on,“ vyjádřil se obhájce Tomáše Vaška František Stratil.

„Byly u něj shledány rysy impulsivity a agresivitiy, čili ta pravděpodobnost agresivity je u něj vysoká,“ uvedl ale soudní psycholog Michal Pernička.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)

Podle slov soudního lékaře nezemřel bezdomovec okamžitě. Pokud by mu jeho přátelé pomohli, nejspíše by přežil. Světlo do celého případu by měl vnést spolubydlící mrtvého. Soud proto uložil policistům, aby svědka nalezli a přivedli do soudní místnosti. Krajský soud tak konečný rozsudek vynese až koncem března.