Veletrhy Styl a Kabo představují legendy haute couture

Brno – Brněnské výstaviště patří ode dneška módě, textilu a obuvi. Pořadatelé očekávají, že veletrhy Styl a Kabo přilákají do úterka až 7 000 návštěvníků, především výrobce, prodejce a distributory oblečení a módních doplňků. České i zahraniční značky prezentují na veletrhu více než 500 módních kolekcí. Doprovodný program tvoří odborné semináře a přehlídky nových kolekcí. Na molech se letos objeví i modely inspirované tvorbou prestižních návrhářů, jako je Coco Chanel či Yves Saint Laurent.

Na brněnském výstavišti byl 12. února zahájen mezinárodní veletrh obuvi a koženého zboží Kabo a mezinárodní veletrh módy Styl. Brněnské veletrhy odborníkům dvakrát ročně prezentují očekávané módní trendy. Jaro a léto 2012 se tak ponese v duchu provokace, rozmarnosti, věcnosti a svěžesti. Pro pánské i dámské odívání platí podle odborníků heslo „nebojme se barev“.

Trendy pro podzim a zimu 2012–2013 představí návštěvníkům veletrhu v pondělí expertka Izabela Ockenfelsová z Německého módního institutu (DMI). Její přednášku odborníci očekávají s velkým zájmem. „Prognostická studia v Česku vůbec nejsou. Oni vědí, co se bude nosit tři roky dopředu, jaké barvy i materiály. Přednáška bude probíhat přímo na velkém mole a bude tlumočená do češtiny,“ informovala ředitelka veletrhu Gabriela Vargová. 

Na molu uvidíme Coco Chanel i Yvese Saint Laurenta

Z každodenních módních přehlídek nejvíce láká kolekce nazvaná Legends of haute couture. Tvoří ji modely inspirované osmi vlivnými světovými návrháři, jako jsou třeba Coco Chanel a Yves Saint Laurent. Modely pracují s unikátními detaily, materiály, vzory a barvami, které jsou pro dané návrháře typické.

„Jedná se o nápad pana Jana Kňourka, který to vytvořil s tím, abychom mohli ten průřez jak vznikaly ty nejzajímavější modely a nápady,“ uvedla produkční doprovodných programů Lenka Sedláková. Zájemci mohou přehlídku vidět každý veletržní den ve 13 hodin v pavilonu P.

  • Přehlídka kolekce firmy Tonak autor: Igor Zelr, zdroj: ČTK
  • Spodní prádlo předváděla i modelka Hana Mašlíková autor: Igor Zehl, zdroj: ČTK

Nejpočetnější skupinu vystavovatelů na veletrhu tvoří firmy s dámskou a pánskou konfekcí, dále má silné zastoupení džínová móda a kojenecké oblečení a oděvy pro děti do 15 let. Sortiment zboží na výstavě Kabo se skládá především z dámské, pánské a dětské obuvi, kožené galanterie a kožených doplňků. Součástí doprovodného programu je také předávání oborových cen. Vítězové je převezmou v pondělí.

Veletrhy Styl a Kabo se konají dvakrát ročně. Tentokrát zabírají plochu téměř 8 000 metrů čtverečních v pavilonech P a F. Cílovou skupinou veletrhů jsou například majitelé obchodů s módou, textilem či obuví, kteří hledají nové zboží na nadcházející sezonu a obchodní kontakty pro rozvoj svého podnikání. Každoročně přijíždějí také nákupčí, prodavači, aranžéři, švadleny, ševci a návrháři.

Vydáno pod