Čtyři policisté ze Slovácka stojí před soudem kvůli korupci

Uherské Hradiště - Soud se čtyřmi policisty z Uherského Hradiště ve věku 23 až 39 let kvůli údajné korupci byl odročen. V srpnu 2010 naměřili sedmatřicetiletému řidiči vozu Audi v Kunovicích o 14 kilometrů v hodině vyšší rychlost, než je povolená padesátka. Přestupek však údajně na místě neprojednali a nakonec jej nejstarší z nich údajně odložil jako přestupek neznámého řidiče. Motorista, jemuž za podplácení hrozí až šest let, prý za to mužům zákona slíbil úplatek v podobě bedny alkoholu. Policisté ani řidič se k dnešnímu jednání nedostavili.

Nejstaršímu z kvarteta hrozí za zneužití pravomoci úřední osoby a za přijetí úplatku až osm let vězení. Zbylé trojici soud v případě uznání viny může za zneužití pravomoci úřední osoby uložit až tři roky, všem také zákaz činnosti.

Podle krajské policejní mluvčí Jany Bartíkové se kauzou již zabývalo také vedení krajského ředitelství. „Ředitel rozhodl v případě nejzkušenějšího z nich o zproštění výkonu služby. Policista se odvolal, ale policejní prezidium rozhodnutí ředitele potvrdilo,“ řekla Bartíková. Dodala, že zbylá trojice byla do rozhodnutí věci převelena na jinou práci a je pod „větší kontrolou“.