Firma Streemsun mění adresy

Ostrava - Už téměř 800 lidí, kteří na ulici dostali krém na křečové žíly za korunu, se nahlásilo na policii s podezřením na podvod. Firma Streemsun, která po lidech vyžaduje přes 4,5 tisíce korun za údajnou registraci do drogerijního klubu, přitom neustále mění sídla. Během čtyř měsíců uvádí už třetí adresu. Stěhováním firmy se už zabývá ostravský magistrát.

Krém na křečové žíly za jednu korunu, osobní údaje a podpis. O pár měsíců později překvapení: výzva k zaplacení od firmy Streemsun za údajnou registraci v drogerijním klubu pod pohrůžkou exekuce. Téměř 800 lidí už ale policistům řeklo, že žádnou smlouvu vědomě nepodepsali. „Pakliže by došlo k dokonání protiprávního jednání, byla by způsobena škoda nejméně 3 miliony 720 tisíc korun,“ uvedla mluvčí Policie ČR MS kraje Gabriela Holčáková. Firma Streemsun má podle obchodního rejstříku sídlo na ostravské ulici Nádražní. Prosincová výzva k zaplacení ale přišla z adresy kancelářské budovy v Karviné. Tady už ale firma není. „Neplatili řádně nájem, z toho důvodu byla s nimi ukončena na základě smluvního vztahu smlouva ke konci loňského roku,“ řekl pracovník správy areálu Marián Réba.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

Stěhování firmy šetřil živnostenský úřad ostravského magistrátu. Změnu adresy totiž úřadům zástupci Streemsunu nenahlásili. Výsledek kontroly je sice podle zákona neveřejný, šetření ale bude dál pokračovat. „Naše zjištění jsme poslali krajskému obchodnímu soudu a ten se bude celou věcí dále zabývat,“ vyjádřila se mluvčí Magistrátu města Ostravy Andrea Vojkovská. Na lednových výzvách k platbě uvádí Streemsun třetí adresu: komerční areál v Ostravě-Přívoze. Firma je zde sice zaregistrovaná, kancelář tu ale fyzicky nemá. Kontaktovat firmu Streemsun nelze ani telefonicky. Jediné číslo na mobil je vypnuté.

Milan Šturm sbírá spolu s manželkou poznatky klientů firmy. Obrátily se na ně už stovky lidí, kteří si stěžují, že se jim korespondence vrací jako nedoručitelná. „To je právě logika toho jejich v uvozovkách podnikání vlastně - nenechat si doručit výpovědi té smlouvy,“ myslí si Milan Šturm – zeť jedné z poškozených. „Vzhledem k podezření na podvodné jednání, které již vyšetřuje Policie ČR, se může také jednat o snahu unikat odpovědnosti a komplikovat vyšetřování,“ uvedla poradkyně SOS Jihomoravský kraj Marcela Tomaščáková.