V Dubňanech kácí kvůli cyklostezce stromy

Dubňany - Tři skupiny dřevorubců už časně ráno začaly s kácením stromů podél cesty z Dubňan do Hodonína. Obě města má propojit zhruba osm kilometrů dlouhá cyklostezka. Vzrostlé stromy tak musely ustoupit stavbě, která by mohla být hotová už letos na podzim.

Místo stromů by na místě měla brzy stát nová osmikilometrová cyklostezka vedoucí až do Hodonína. „Je to velké přání našich spoluobčanů. V Dubňanech je velká nezaměstnanost, proto se lidé snaží najít si práci v Hodoníně. Cyklostezka jim nabídne bezpečnou cestu mezi oběma místy,“ vysvětlil místostarosta Dubňan Josef Ilčík (KSČM).

Peníze na stavbu budou ale Dubňany teprve shánět. Jejich vedení doufá, že desítky milionů korun získá ze Státního fondu dopravní infrastruktury. „Máme docela velkou naději, že odtud peníze dostaneme. Pokud by to nevyšlo, tak máme ještě v záloze evropské fondy. Tam bychom mohli žádat až v prosinci letošního roku,“ popsal místostarosta.

NO COMMENT: Kácení stromů u Dubňan (zdroj: ČT24)

Vedení Dubňan doufá, že na stezku první kola vjedou už letos na podzim. Pokud bude nutné žádat o peníze z evropských fondů, oddálí se uvedení do provozu na jaro příštího roku.

Kácení bude pokračovat i příští víkend

Stromy po levé straně silnice z Dubňan do Hodonína dřevorubci skácí během dvou víkendů. Silnice bude úplně uzavřená, řidiči musí použít objízdnou trasu přes Ratíškovice. Přes týden žádné omezení neplatí.

Uzavírka silnic mezi městy Dubňany a Hodonín

18. 2. 2012 (od 7:00) až 19. 2. 2012 (do 18:00)

25. 2. 2012 (od 7:00) až 26. 2. 2012 (do 17:00)

Částečná uzavírka se nebude vztahovat na linkové autobusy, auta záchranné služby i hasičů. Objížďka vede přes Ratíškovice.