Tango o výhře nad Zručí rozhodlo hned na začátku

Brno - Výhrou 8:4 nad Zručí nad Sázavou potvrdili futsalisté Tanga Brno ty nejvyšší ambice v letošním ligovém ročníku. V čele tabulky mají stejně bodů jako domácí hegemon z Chrudimi. Brněnský tým ale odehrál více zápasů.

První zápas Josefa Cieslara, první gól Václava Kubíčka, pět bodů famózního Seidlera a přesvědčivá výhra brněnského Tanga 8:4. Zápas se Zručí nad Sázavou nabídl mnoho zajímavých momentů. 

Utkání začalo hodně divoce. Než se hráči hostující Zruče stačili rozkoukat, měli v síti čtyři branky. Favorizovanému Tangu na ně stačilo pouhých osm minut.

Zruč dokázala snížit až ve dvanácté minutě gólem Amraniho, Brno ale do přestávky stihlo odpovědět Belejem a poločasový stav tak byl 5:1 pro domácí. 

Gól Tanga
Zdroj: ČT24

Druhá půle nabídla mnohem vyrovnanější obraz hry. Dvě minuty po jejím začátku skóroval za Brno Buršík. Na druhé straně ale bleskurychle odpověděl Amrani.

Začátek dalšího dílu vzájemné přestřelky si aktéři zápasu nechali na pětatřicátou minutu. Za Zruč se trefovali opět cizinci – Brahimi a Angelott. Brněnské vedení pohlídali Záruba s Kubíčkem, ten se trefil z postu gólmana přes celé hřiště do nehlídané brány. Utkání skončilo výhrou domácích 8:4. „Benago bylo výborné individuálně, Angellott byl na míči famózní, ale my jsme hráli daleko více kolektivně a v tom jsme Benago výrazně přehráli,“ zhodnotil svůj premiérový zápas v dresu Tanga Josef Cieslar. 

Tango Brno – Benago Zruč nad Sázavou 8:4 (5:1)

Góly a nahrávky: 3. Seidler (Kovács), 6. Belej (Seidler) , 7. Svoboda (Seidler), 8. Buršík (Chadzidis), 16. Belej (Seidler), 22. Buršík (Záruba), 37. Záruba (Seidler), 39. Kubíček (Kovács) - 12. Amrani (Angellott), 22. Amrani (Angellott), 35. Brahimi (Lištvan), 40. Angelott (Rodek)

ŽK: 25. Seidler - 23. Amrani, 26. Brahimi

Tango: Kubíček, Zrzavý - Chadzidis, Cieslar, Buršík, Záruba - Belej, Seidler, Kovács, Svoboda - Berky, Veselovský

Benago: Mareš, Ali, Klíma - Rodek, Ago Simitči, Angellott, Amrani - Lištvan, Dastych, Brahimi, Rexha