Bludiště nově

Dva týmy na vratkých lanech, v palbě záludných otázek a neviditelných laserů. Napínavá hra pro soutěžní družstva s novými disciplínami - vždy v sobotu na ČT1 v 9:45 hodin. I v příštím roce ji moderuje oblíbený Roman Pastorek.

Zábavná, vědomostní, ale zároveň fyzicky náročná soutěž, která klade velké nároky na obratnost a týmovou spolupráci soutěžících. Napínavý děj s nečekanými dramatickými zvraty určitě zaujme děti, ale možná i dospělejší diváky. Dvě čtyřčlenná družstva se snaží v zadaných disciplínách získat co nejvíce bodů v podobě bludišťáka, maskota soutěžní hry.  Poznatky z nejrůznějších oborů a zajímavosti ze světa okolo nás, se prolínají s akrobatickými výkony při akčních disciplínách na různě sestavených lanových drahách. Vědomostní otázky i dovednostní úkoly se průběžně proměňují. Bludiště vyžaduje zkrátka odvahu, znalosti, dobrou kondici a také kus štěstí.

  • Roman Pastorek a jeho asistentky zdroj: ČT24
  • Laserový trezor zdroj: ČT24

Velkou novinkou je trezor prošpikovaný laserovými paprsky, ve kterém čeká uvězněný bludišťák na zachránce ze soutěžních týmů. Zadání není vůbec jednoduché. Vždy dva členové z každého soutěžního týmu musí prokázat dobrou spolupráci při zdolávání tohoto úkolu. Jeden stojí venku a vidí, kudy procházejí jednotlivé laserové paprsky. Ten druhý, vstupuje do trezoru se speciálními brýlemi na očích a paprsky nevidí. Může se řídit jen pokyny svého partnera, který jej slovně navádí, jak se paprskům vyhnout. Dokážou se proplést neviditelnými lasery a získat tak další pořádnou porci bodů? Jen díky nim si může soutěžní tým vybojovat indicie s nápovědou, bez kterých by ve finále nebyl schopen vyluštit tajenku.

Bludiště (zdroj: ČT24)

Ale ani po tom všem drama nekončí. Vítězné družstvo nastupuje ke zrádnému balancovníku a jen správným umístěním barevných koulí do jeho otvorů, navíc v nelítostném časovém limitu, si vybojuje zasloužené ceny. Až tady si mohou vítězové oddechnout. 

Dynamická, vědomostní a zábavná soutěž Bludiště  pro třinácti - až patnáctileté žáky základních škol a víceletých gymnázií přichází stále s novými atraktivními prvky, ale stále sází především na šikovnost, představivost, všeobecný rozhled i obratnost soutěžících. Členy družstev jsou žáci škol a do studia přicházejí i se svými hravými kantory, které pravidla soutěže rovněž prověří. Moderátorem pořadu je Roman Pastorek. Nepochybujeme, že na českých školách jeho jméno znají možná víc, než některá jména ze svých učebnic. Několikrát se Bludiště vypravilo i na festivaly a open-air akce. Všechno, co chcete o Bludišti vědět, najdete na www.ceskatelevize.cz/bludiste a také na www.facebook.com/bludiste.

Bludiště (zdroj: ČT24)

Od 7. ledna 2012 si na webu mohou diváci vyzkoušet soutěž určenou jen pro ně. I v tomto případě máme jednu novinku navíc – soutěžící mohou touto cestou vyhrát bludišťáka. Mnozí si už dlouho o tento suvenýr píší. Bludišťák jim tedy letos vychází vstříc a bude pro ně jistě vítaným dárkem.