Děti se ve Zlíně stěhovaly do nové školky

Zlín - Mateřská školka ve Zlíně na Mladcové se po letech nejistoty stěhuje do nových prostor. Z původní rodinné vily Baťova řidiče se školka musela vystěhovat poté, co dům získala americká dědička a ta ji prodala Holdingu Synot. Mateřinka musela pryč. Aby rodiče nemuseli své děti vozit do tři kilometry vzdáleného Zlína, radnice koupila a opravila nové sídlo na druhém konci Mladcové.

Prostory baťovské vily v části Zlína - Mladcové jsou už doslova vybydlené. To, že tam ještě do minulého pátku fungovala mateřská školka, připomínají už jen veselé obrázky na oknech. Vynucené stěhování začalo v sobotu. Nábytek je už pryč, šikovný pomocník odmontoval poslední nezbytné věci.

Před lety soudy přiřkly vilu Baťova řidiče americké dědičce. Město Zlín mělo sice o budovu i s rozlehlou zahradou zájem, koupil ji ale Holding Synot. Mateřinka se musela vystěhovat. I když ne hned. Loterijní společnost počkala, až radnice bude mít náhradní prostory.

Ředitelka školky Jaroslava Kvasničková (zdroj: ČT24)

„Tahle školka měla zvláštní ráz, co se týče zlínských mateřských škol, protože byla umístěna v původní obytné vile. Děti tady byly v podstatě v domácím prostředí,“ říká ředitelka školky Jaroslava Kvasničková.

Rodinný typ školky nahradilo moderní prostředí. Zatímco ještě nedávno personál i děti museli denně zdolávat desítky schodů, teď mají téměř vše v jedné rovině. A i kuchařky se dočkaly – nová kuchyně je mnohem větší než ta původní. Ke stěhování využila školka dobu jarních prázdnin ve Zlínském kraji. Děti ji začnou nově navštěvovat od 1. března.

Školka ve Zlíně Mladcové se už stěhuje do nového (zdroj: ČT24)
Vydáno pod