Olomouc se na Slovácku dočkala výhry po 9 zápasech

Uherské Hradiště - Branka střídající útočníka Zdeňka Klesnila ve druhé minutě prodloužení zajistila fotbalistům Sigmy Olomouc v Uherském Hradišti vítězství nad Slováckem 1:0. Přitom Olomouc hrála posledních šestnácti minutách v oslabení bez vyloučeného Rossiho. Olomouc ukončila dvě nepříznivé série: po 587 minutách vstřelila v lize branku a po devíti zápasech se dočkala i vítězství, kterým se dostala nad sestupové pásmo, i když má stejně bodů jako patnáctá Ostrava. Slovácko si nepolepší z deváté pozice.

Olomouc také začala v ostrém tempu a v ofenzivním pojetí. Nátlaková hra soupeře domácí tým viditelně zaskočila. Hnacím motorem většiny akcí Sigmy byl aktivní Schulmeister, který se posunul na útočný hrot k Jiroušovi.

Pak se šance střídaly na obou stranách a o slovo se přihlásili i domácí. Pavelka nejprve špatně zakončil sólový únik – podobně jako před poločasem Volešák. Sigma v první půli kontrovala pokusy Hály, trestným kopem Schulmeistera a také akcí někdejší opory Slovácka Ordoše.

Také po pauze Sigma začala mnohem aktivněji a zásluhou přesněji kombinující středové řady měla i převahu. Dojem z vystoupení Hanáků ale kazila jejich špatná finální fáze. Jejich trenér Uličný se pokusil zvýšit produktivitu zařazením urostlého forvarda Klesnila a také hbitého záložníka Navrátila.

Ale ani tento tah se na nepřesné hře jeho svěřenců zpočátku příliš neprojevil. Závěr navíc dohrávala Sigma v oslabení, když byl v 74. minutě po druhé žluté kartě vyloučen Rossi. Navzdory početní převaze se Slovácko trápilo a jen s obtížemi se dostávalo na útočnou polovinu soupeře.

Olomouc si na úplný závěr schovala nečekaný direkt: po zmatku v obraně Slovácka střela Klesnila proklouzla až do branky a hosté bouřlivě slavili ligovou výhru, na kterou čekali od 24. září. A Klesnilova premiérová ligová branka měla pro Sigmu hned tříbodovou příchuť. Slovácko prohrálo podruhé za sebou v poměru 0:1, před týdnem neuspělo na Spartě.