Volejbalistky Brna se v Baku utkají o postup do semifinále poháru

Baku – S reálnou šancí na postup vstoupí volejbalistky KP Brno v ázerbájdžánské metropoli Baku do čtvrtfinálové odvety Vyzývacího poháru proti domácímu Lokomotivu. V prvním duelu v minulém týdnu Brňanky ve své hale favorizovaného soupeře zaskočily a vyhrály 3:2. Případný postup svěřenkyň trenéra Ondřeje Marka do semifinále by znamenal historický klubový úspěch.

„Bereme tento zápas jako velkou výzvu k postupu. Ale také vnímáme, že proti silnému protivníkovi nás čeká těžký úkol,“ řekl Marek, který se opět pokusí soupeře překvapit. Případný postup Brna není nereálný. I v případě porážky Brňanek v zápase by následoval zlatý set, jehož vítěz postupuje do dalších kol.

Těžkého soupeře Brňanky zdolaly již v minulém pohárovém kole v Oděse, kde vyhrály zlatý set s Chimikem Južnym. V rozhodující fázi zápasu vytáhl kouč Marek trumf v podobě zařazení Sandry Onderkové, kterou předtím dovedně skryl před soupeřovou špionáží. A Onderková duel svým výkonem rozhodla.

„Samozřejmě se pokusíme soupeřky zaskočit i v odvetě. Pokusíme se vyhrát i v normálním zápase. Mám připravenou jednu variantu na zlatý set, ale rozhodně to nebude takový šok jako v Oděse,“ podotkl Marek. V brněnském týmu bude chybět Tereza Tobiášová, která po dohodě s vedením klubu vzhledem k péči o rodinu v zahraničí nestartuje. „Musíme si poradit i bez ní. Šetříme si ji na rozhodující zápasy domácí extraligy,“ vysvětlil Marek.

Vydáno pod