Fotbalisté Zlína vstupují do jarní sezony s postupovými plány

Zlín – S postupovými plány vstupují do jarní části druhé ligy fotbalisté Zlína. Po podzimu jsou v tabulce šestí se ztrátou tří bodů na druhé Bohemians Praha a třetí Jihlavu. V zimní přestávce Zlín posílil pouze zkušený útočník Aleš Besta, získat ještě kvalitního stopera se navzdory jednáním až do samého konce přestupního termínu vedení klubu nepodařilo.

„Jsem přesvědčený, že jsme oproti podzimu silnější. Důležité je, že se už dali dohromady zranění hráči Kubica, Bača, Polách a Pazdera. Dají se počítat jako posily,“ uvedl trenér Zlína Alois Skácel. Polách po říjnové operaci achillovky naskočil do zápasového rytmu až v polovině února. Klub poslal na hostování do třetiligové Kroměříže záložníky Michala Šroma a Zdeňka Konečníka.

Skácel považuje vedle vedoucího Ústí nad Labem za favorita na postup také Jihlavu vzhledem k jejím výborným výsledkům v zimní přípravě. Věří, že jeho svěřenci do bojů o první ligu také promluví, i když přehnaný optimismus trochu brzdí výsledek z generálky na jarní část soutěže. Zlín totiž prohrál po matném výkonu v Trnavě 0:3. „Musím doufat, že jsme dostali prospěšnou facku a hráči si uvědomí, že s takovým výkonem bychom sotva mohli naplnit naše jarní ambice,“ poznamenal Skácel.

Vydáno pod