Porubské házenkářky přivezly body z Olomouce

Olomouc - Házenkářky Sokola Poruba zvládly důležitý zápas 21. interligového kola. Na hřišti Zory Olomouc sice prohrály první poločas 9:12, výborným výkonem po přestávce ale dovedly utkání k výhře 23:20 a dál atakují medailové pozice v soutěži.

Zora zvládla první poločas hlavně díky spolehlivé brankářce Raníkové a výbornému výkonu střední spojky Gebreselassie. Druhá půle ale nabídla úplně jiný obrázek. Domácí nedokázaly překonat zataženou obranu Poruby, za kterou výborně chytala Markéta Doláková. Na druhé straně naopak začaly střílet góly spojky Tóthová a Dubajová, takže se hosté postupně dostali do vedení. Snahu Olomouce o obrat pak zastavilo několik hodně přísných vyloučení, takže Sokolky se v závěru o svou výhru 23:20 bát nemusely. „Já k tomu jen řeknu, že na tak důležitý zápas nemůžou poslat takové rozhodčí, kteří začínají. Viděli jste sami, jak to dopadlo,“ kritizoval po zápase trenér DHK Zora Olomouc Libor Malínek.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

„Důležité bylo, že jsme začaly dávat góly, když se naše spojky začaly prosazovat ze střední vzdálenosti a začaly jsme dobře bránit, změnily jsme obranu na 0-6 ato nám pomohlo,“ zhodnotila pivotka DHC Sokol Poruba Petra Vítková.