Využije Městský úřad v Polance nad Odrou havárie školy?

Polanka nad Odrou - Mladší žáci základní školy v Polance nad Odrou musí opustit svou školu. Vyhnalo je vytopení budovy. Rodiče, kterým přesun dětí do družiny vzdálené o víc než kilometr jinam, přinese komplikace, netuší na jak dlouho. Někteří se obávají, že chce městský úřad havárii využít a ve vystěhovaných prostorách později vybudovat nové kanceláře.

Stará škola Heleny Salichové v Polance nad Odrou stojí v blízkosti školky a zastávky MHD. Kvůli havárii a vytopení části školy může o svou výhodnou polohu natrvalo přijít. Ředitel školy Josef Teper přitom poslal rodičům lístek o stěhování teprve ve středu. „Já jsem do pondělí tohoto týdne neměl ještě žádné informace o stavu té budovy, ono to na první pohled vypadalo, že to vyschne jenom tak,“ brání se. Podle statika se budou zatopené učebny vysoušet i půl roku. Co bude dál, neví ani ředitel. Rodiče i zaměstnanci školy se proto bojí, že děti v družině, kde nejsou ani umyvadla, zůstanou natrvalo.

Reportáž Lucie Křížkové (zdroj: ČT24)

Ve stejné budově je i Základní umělecká škola. Ta se ale stěhovat nebude. „Vzhledem k tomu, že tam děti nejsou trvale, jsou tam krátkodobě, tak je to přípustné,“ vysvětluje starosta Polanky nad Odrou Pavel Bochnia. Někteří radní se už podle rodičů nechali dokonce slyšet, že městský úřad plánuje ve staré škole po rekonstrukci otevřít nové kanceláře. „Já určitě nemůžu vyloučit jakoukoli budoucnost. Ale nic podobného v téhle chvíli není zamýšleno,“ vyjádřil se velmi opatrně starosta. Na to, v jakých podmínkách se polanecké děti učí, se budou moci přijít rodiče podívat 23. března, kdy bude ve škole Heleny Salichové Den otevřených dveří.