Policisté dopadli zloděje luxusního auta, majitel o krádeži nevěděl

Brno – Bílé BMW X6 se řítilo po silnici R52 rychlostí 180 kilometrů za hodinu, když si jej všimla policejní hlídka. Řidiče chtěla zastavit, ten se ale dal na útěk a pedály plynu sešlápl ještě víc. Chytit se ho podařilo až na okraji Brna, kde se snažil policistům ztratit v areálu firem. Když policie řidiče a vůz prověřila, zjistila, že mu vůbec nepatří. Jeho rakouský majitel ještě ani krádež nestihl nahlásit.

Rychle jedoucího řidiče policejní hlídka dojela a chtěla ho zastavit u motorestu U Toma. „Řidič náhle zvýšil rychlost a ujížděl dál směrem na Brno. Jeho rychlost dosáhla hodnoty až 218 kilometrů za hodinu. Řidič se proplétal mezi ostatními a ujížděl také odstavným pruhem,“ popsal honičku mluvčí policie Petr Šváb. Muž nakonec sjel na ulici Vídeňská, auto odstavil a snažil se utéct. Policisté jej po zhruba sto metrech chytili.

NO COMMENT: Muž luxusní BMW ukradl ve Vídni (zdroj: ČT24)

Cizinec u sebe neměl žádný doklad od auta, ani občanský průkaz nebo pas. „Uvedl, že bydlí v Polsku a je mu 31 let. Podezření policistů, že auto je kradené, se proměnilo v jistotu, když zjistili, že muž neměl ani klíče od auta,“ řekl Šváb. V evidencích ale vůz nebyl nahlášen jako kradený.

Přes Centrum přeshraniční spolupráce v Mikulově se podařilo zjistit, kdo je majitelem auta s rakouskou poznávací značkou. „Od majitele jsme zjistili, že s vozem odjel jeho syn do Vídně. Ačkoliv překvapený syn ze začátku tvrdil, že auto má zaparkované před domem, když se šel podívat, zjistil, že je místo prázdné,“ dodal Šváb.

Krádeže luxusních automobilů jsou ve Vídni v poslední době stále častější. Mnohé z nich pak míří na Moravu, popřípadě dále do Polska, kde jsou na nich pozměněny ochranné znaky, aby mohly být dále prodány.