Sérii Zlína s Třincem opět rozhodne až poslední možný zápas

Praha - Stejně jako před osmi lety, kdy se hokejisté Zlína a Třince naposledy utkali ve vyřazovacích bojích, dospěla jejich série k poslednímu možnému utkání na zlínském ledě. V sezoně 2003/04, kdy šlo o postup do semifinále, vyhrál rozhodující sedmý duel 2:0 Zlín, čímž odstartoval své tažení za mistrovským titulem. V úterním souboji bude v sázce účast ve čtvrtfinále.

„Moc dobře si na ten zápas pamatuji ještě z pohledu hráče. Třinec hrál v poslední minutě power play a Balaštík nám střelou do opuštěné branky zajistil vítězství,“ uvedl zlínský kouč Rostislav Vlach, na kterého čeká v roli hlavního trenéra zatím nejdůležitější zápas v kariéře. V nynější sérii je stav nerozhodný 2:2. Každý tým jednou využil výhodu domácího ledu a jednou zvítězil na soupeřově hřišti. „Zápasy doma i na ledě soupeře jsou si velmi podobné. Jak herně, tak i výsledkově. Šance pořád vidím padesát na padesát. Netroufám si říci, zda je domácí prostředí naší výhodou,“ prohlásil Vlach.

Věří však, že fanoušci budou pro hráče tou pravou oporou a podporou. „Doufám, že nás diváci podpoří i v okamžiku, kdy se nám nebude dařit. Na hráčích obou týmů je už po náročném programu patrná únava,“ poznamenal zlínský kouč. Oba soupeře čeká pátý zápas v průběhu sedmi dnů. Zřejmě až při předzápasové poradě Vlach rozhodne, kdo bude chytat. V minulém duelu v Třinci se vrátil do zlínské branky Sedláček, jenž dostal přednost před Horčičkou.

Otazník visí nad startem útočníků Důrase a Romana Vlacha. V záloze jsou připraveni zaskočit Honejsek a Fořt. Zkušený obránce Zlína Martin Hamrlík si myslí, že v úterý rozhodne i kondice. „V neděli jsme měli fyzickou převahu. Proto předpokládám, že bychom měli mít více sil i v rozhodujícím pátém zápase,“ řekl. Společně s obránci Tesaříkem, Záhorovským a útočníky Leškou a Veselým pamatuje poslední rozhodující vzájemný zápas v play-off před osmi lety.

Třinec promarnil mečbol na domácí půdě. „I já se přikláním k tomu, že šance jsou vyrovnané, padesát na padesát,“ prohlásil trenér Jan Tlačil, kterému se v neděli nelíbil nepříliš sebevědomý výkon jeho svěřenců. Slezanům je jasné, jaké je ve Zlíně čeká prostředí. „Bude to masakr,“ pousmál se třinecký veterán Jan Peterek. „Ale když jsme ve druhém utkání ve Zlíně potřebovali zabrat, taky jsme se kousli. Musíme do toho jít s pokorou, nic není ztraceno,“ míní Peterek. Obhájce titulu nemůže počítat se zraněným Semanem, tržnou ránu si z nedělního souboje odnesl Zíb, který by ale hrát měl.