Břeclavští hasiči zkoušeli, zda se dostanou k požáru

Břeclav - Zaparkovaná auta jsou noční můrou pro všechny hasiče, kteří dostanou hlášení o požáru na sídlišti. Zatímco ještě donedávna se tento problém týkal jen největších měst, teď tento pocit zažívají už i hasiči v okresních městech. Dnes se pokoušeli k fiktivnímu požáru dostat hasiči v Břeclavi. Měli ale smůlu, ani oni by až na místo nedojeli. Břeclavští policisté proto zahájili letákovou kampaň, ve které apelují na rozum a cit řidičů.

Naposledy došlo ke kolizi hasičů s osobním vozem před dvěma týdny. Hasičská cisterna, která spěchala k požáru, se s jedním nevhodně zaparkovaným autem střetla na Palackého ulici v Břeclavi. Podobný pokus po 14 dnech dnes za pomoci městské policie udělali hasiči znovu. Ani tentokrát by k požáru nedojeli. Pokud by opravdu hořelo, museli by hasiči k požáru dojít pěšky a doufat, že jejich technika dosáhne až k ohni.

Hasiči mají problém mezi auty projet (zdroj: ČT24)

Problémy s průjezdy v ulicích se podle břeclavských hasičů stupňují. Už nebojují jen s neukázněnými řidiči na sídlištích, ale i u rodinných domů. „Lidé stávají většinou u krajnice svého domu, takže problém dojezdu na místo zásahu je opravdu velký,“ postěžoval si velitel hasičů Dušan Bábíček.

  • Úzkým místem nemají hasiči šanci projet zdroj: Městská policie Břeclav http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/34/3375/337490.jpg
  • Policisté upozorňují řidiče na špatné parkování zdroj: Městská policie Břeclav http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/34/3375/337489.jpg

Řidiči nejčastěji stávají v křižovatkách, zatáčkách a samozřejmě na komunikacích, které jsou užší než tři a půl metru. Břeclavští strážníci dopoledne projeli zhruba čtyřicet ulic, které bývají nejčastěji ucpané. Nezodpovědných řidičů nachytali desítky. Dnes pouze rozdávali informativní letáky, v pondělí se ale do ulic chystají znovu. Tentokrát už ale budou špatně parkující řidiče rovnou pokutovat.