Muže, který v Doubravách ukrýval množství munice, zatkla policie

Zlín - Policie dnes zadržela údajného majitele zbraní, které byly minulý týden nalezeny ve skladu v Doubravách na Zlínsku. Informaci, kterou s odvoláním na důvěryhodný stroj přinesla ČTK, policie nepotvrdila, ani nevyvrátila. Vedle zbraní byla ve skladu nalezena i varna pervitinu. Majitelé domku údajně nemají se skladem zbraní nic společného, přístavek prý zadrženému muži pronajali. Podle informací televize Prima se jednalo o bývalého příslušníka cizinecké legie, který chtěl zbraně prodat do Afriky.

Arzenál objevili policisté minulý týden ve čtvrtek při domovní prohlídce, kterou konali kvůli podezření z jiné trestné činnosti. Ve skladu nalezli moderní kulomety, samopaly, granáty, protitankové střely i plastické trhaviny. Další podezřelé balíky pyrotechnici raději neotvírali a odvezli je hned na expertizu.

Výbušniny, střelivo a zbraně jsou pravděpodobně nejen české, ale i zahraniční provenience. Policisté případ vyšetřují a nalezené zbraně podrobují expertizám. Krajská policejní mluvčí Jana Bartíková dnes nechtěla k věci uvádět žádné podrobnosti, neodpověděla ani na dotaz, zda byl již v kauze někdo obviněn. Muž je zřejmě podezřelý z nedovoleného ozbrojování, za které soud může pachateli uložit až osmileté vězení.