Olomoucké házenkářky přijdou zřejmě o play-off

Olomouc - Házenkářky Zory Olomouc si letos vyřazovací boje o český titul nejspíš nezahrají. Pro udržení reálné naděje na postup do playoff potřebovaly ve 23. kole interligy porazit Slovan Duslo Šala. Se silným slovenským celkem ovšem prohrály 21:25 a jejich postupové šance se prakticky rozplynuly.

Olomoucké házenkářky měly v utkání dlouho mírně navrch. V první půli vedly dvakrát o tři branky, do šaten šly ale oba týmy za stavu 11:11. Po přestávce sice hosté čekali na svůj první gól víc než devět minut, pak ale během čtvrthodiny zápas rozhodli. Zora ve druhé půli předvedla v útoku hlavně bezradnost, a když už se Hanačky dostaly ke střelám, míč většinou zastavila brankářka Túrociová. „To je nešvar celé naší sezóny, druhé poločasy. Vždycky začneme dobře, máme zápas dobře rozjetý, ale vždycky ve druhém poločase přestaneme hrát, soupeř nás dožene a pak se musíme dotahovat a to nám děla hrozné problémy,“ řekla spojka DHK Zora Olomouc Martina Kelarová.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Olomouc po porážce 21:25 ztrácí dvě kola před koncem na poslední postupující Zlín pouze bod, ten má ale zápas k dobru a navíc ho čekají soupeři ze dna interligové tabulky. Boj o záchranu tak Zoru nejspíš nemine.

Vydáno pod