Vlasák se kaje, fanouškům platí autobus do Zlína

Plzeň - Plzeňský hokejový útočník Tomáš Vlasák se rozhodl zaplatit fanouškům náklady na autobus na cestu k pondělnímu šestému duelu čtvrtfinále extraligy ve Zlíně. Trojnásobný mistr světa se tím chce omluvit za svou chybu, po níž 19 vteřin před koncem prodloužení rozhodl Petr Leška o výhře Zlína 5:4 a vyrovnal sérii na 2:2.

„Není to nic zvláštního. Vím, jak jsou zklamaní a tohle je to nejmenší, co pro ně můžu udělat,“ řekl Vlasák. Série pokračuje dnes v Plzni a vítěz bude mít možnost zajistit si v pondělí postup do semifinále.

Vlasák ztratil ve čtvrtek ve středním pásmu puk a Leška následně unikl a blafákem rozhodl zápas, ve kterém předtím Plzeň dokázala po nepříznivém stavu 1:4 vyrovnat. Nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec minulé sezony se přitom ve středu vrátil už po třetím zranění v ročníku do sestavy dříve, než se předpokládalo, aby svému týmu co nejdříve pomohl.

Zlín - Plzeň

Po nepodařeném zápase se Vlasák omlouval fanouškům i spoluhráčům, kteří se ho snažili hned povzbudit. „To se stane. Jednou udělá chybu Petr, podruhé Pavel. Na Vlasyho to házet nemůžeme. Ta chyba byla v nás a v tom, že jsme je pustili do vedení 4:1,“ prohlásil útočník Václav Pletka.

Vydáno pod