Policie pátrá po čtveřici, která ukradla parfémy za 700 tisíc korun

Hatě – S neuvěřitelnou drzostí a beze strachu vyloupila čtveřice mužů v polovině ledna parfumerii na hraničním přechodu Hatě. Do prodejny vpadli o půl páté ráno, když uvnitř byla pouze obsluha. Svižně prošli kolem prodavaček a zamířili přímo k drahým parfémům. Už za dvě minuty odcházeli s naplněnými sportovními taškami.

„Muži přišli přes pokladny nemaskovaní a naprosto suverénně také stejnou cestou bez zaplacení odešli. Při rázném odchodu poškodili elektronickou snímací bránu a vyvrátili také automatické posuvné dveře,“ popsala krádež mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

Krádež v parfumerii na Hatích (záběry z bezpečnostní kamery) (zdroj: ČT24)

Čtyři muži ve věku 25 až 35 let odjeli velkou rychlostí směrem na Znojmo. „Jeli pravděpodobně tmavě modrým osobním vozem Mazda 626 s polskou registrační značkou,“ řekla mluvčí.

Hodinu před bleskovou krádeží si dva zloději přišli prodejnu obhlédnout. Aby nebyli příliš nápadní, koupili si láhev alkoholu a limonádu.

Škoda se vyšplhala na 709 tisíc korun, skupině za krádež hrozí až osmileté vězení. Policie žádá o pomoc při pátrání. „Pokud je na záběrech z kamerového systému poznáte, volejte prosím na linku 158,“ dodala Drahokoupilová.