Zlín čeká s Plzní souboj o všechno

Praha - Až rozhodující sedmý zápas mezi Plzní a Zlínem dnes určí posledního semifinalistu hokejové extraligy. Ve čtvrtfinálové sérii Indiánů a Beranů doposud vždy vyhrál domácí tým a Západočeši věří, že toto pravidlo bude platit i posedmé. Jisté je, že tentokrát o vítězi zápasu nemohou rozhodnout samostatné nájezdy. Duel by se totiž v případě nerozhodného výsledku po skončení normálního hracího času prodlužoval až do té doby, než jeden tým vstřelí rozhodující branku. Utkání sledujte živě od 18:00 na ČT4 a webu sportzive.cz.

„Teď už to není o taktických variantách, ale o psychice a morálních vlastnostech jednotlivců,“ řekl trenér Marian Jelínek. Plzeňští si podle něj předešlý zápas rozebrali u videa, ale tím to pro ně skončilo. „Udělali jsme za ním tlustou čáru a teď nás čeká zápas s velkým Z. To je to, co baví lidi a všechny zajímá,“ podotkl Jelínek. 

„Sedmý zápas je pro mě hokejový svátek. To bude můj zápas. Není na co čekat, bude to paráda. Komu se to poštěstí hrát sedmý zápas? Je jedno, jestli je to ve čtvrtfinále nebo ve finále. Tam jde o všechno,“ řekl brankář Adam Svoboda po předešlém duelu. Kouč Jelínek ale prohlásil, že si jej nejde užít. „Chci ho vyhrát. Nejde ale o život, je to sport. Věřím, že vyhraje lepší tým,“ uvedl Jelínek, který očekává opět dramatický souboj.

Trenér Martin Jelínek:

„Tři z šesti utkání se rozhodly až v samotném závěru. Je to podobné jako v našich předešlých vzájemných zápasech. Všichni sice poukazují na to, že jsme je porazili desetkrát za sebou, ale dvakrát to bylo po penaltách, jednou v prodloužení a řada zápasů byla těsná.“

Zlín v pondělí odvrátil první plzeňský mečbol a teď věří, že uspěje i na soupeřově ledě. „Pokusíme se zlomit sérii spousty proher, kterou v Plzni máme. Chceme překvapit a vybojovat to na svoji stranu,“ uvedl asistent trenéra Josef Turek. Jihomoravané vstupovali do čtvrtfinále s bilancí osmi porážek s Plzní za sebou, na jejím ledě vyhráli naposledy v září 2009. Následných osm duelů prohráli, třikrát ale v prodloužení nebo po samostatných nájezdech.

Turek bude s kolegou Rostislavem Vlachem opět spoléhat zejména na trojici zkušených útočníků Petra Lešku, Ondřeje Veselého a Petra Čajánka. „Plzeň nás sice doma třikrát porazila, ale donekonečna na jejím ledě nemůžeme prohrávat. Bude mít výhodu domácího hřiště a fanoušci ji poženou dopředu. Věřím, že toho využijeme,“ řekl Veselý, který v předešlém duelu dvěma góly zajistil Zlínu prodloužení sezony. Odhodlání Zlína zvyšuje také jeho bilance v rozhodujících sedmých i pátých zápasech sérií. Utkání o všechno hráli Berani sedmkrát a vždy v něm uspěli.

Vydáno pod