Havířovští ragbisté posílili a chtějí medaili

Havířov - Havířovští ragbisté figurují po zimní přestávce na třetím místě extraligové tabulky zaručujícím účast ve vyřazovacích bojích o medaile. Jeden z extraligových cenných kovů je také cílem havířovského Rentalu, který jarní část zahájí na svém hřišti dohrávkou proti vedoucímu mužstvu extraligy z Říčan.

Havířovští ragbisté skvěle zvládli podzimní část soutěže a před sebou mají osm zápasů té jarní. Cíl je jasný, pokusit se dostat do play off a po téměř osmi letech znovu vybojovat extraligovou medaili. Nakolik je tento plán reálný mohou naznačit hned dvě atraktivní březnová utkání na domácím hřišti, proti nejlepším mužstvům soutěže: Mountfieldu Říčany a Slavii Praha. Havířovský Rental do nich nastoupí posílen o polské reprezentanty Marka Odolskeho a Konrada Jarosze.

Havířovský klub kromě extraligového týmu začal sázet na mladé talenty. Vedle školáků se k šišatému míči snaží přilákat i předškolní děti projektem Ragby ve školkách, po vzoru ragbyově vyspělých zemí, kde spousta děvčat a chlapců hravou bezkontaktní formou boří mýty o surovosti tohoto atraktivního sportu.

Reportáž Daniela Šumbery (zdroj: ČT24)