Vítání jara ve Kbelích

Jaro je potřeba řádně přivítat, proto Městská část Praha 19 opětovně připravila přivítání jara i s jarmarkem a pěkným programem. Akce se konala v sobotu 24. 3. od 10 do 17 hodin v centrálním parku v MČ Praha 19 Kbely. Program byl určen pro široké spektrum návštěvníků od dětí až pro seniory.

Celodenní součástí programu byla i výroba a prodej pomlázek, ukázky lidových řemesel a tradic, dílny na zdobení kraslic a tvoření ozdob, prodej různých dobrot, hraček a ozdobných předmětů.

Během celého dne probíhal také zábavný program. Tento program odstartoval Vinořský soubor Nekonečný.

Divadelní soubor Nekonečný se hrou o Zimnici
Zdroj: ČT24/Petr Váňa

Sdružení Helppes, zde v rámci programu ukazovalo, jakým způsobem připravuje zvířecí asistenty a jak prakticky postiženým spoluobčanům mohou pomáhat. Zajímavé byla ukázka nejenom se psím společníkem, ale také se cvičeným poníkem, unikátem v naší republice.

V programu vystupovali i senioři z místního klubu aktivních balónků. Ukázkou bylo aktivní cvičení s pomocí nordických holí.

Ukázka cvičení v podání klubu aktivních balónků
Zdroj: ČT24/Petr Váňa

Program mezitím pokračoval dětskými soutěžemi a pletením pomlázek.

Soutěž pro děti
Zdroj: ČT24/Petr Váňa

Až z Hosína u Českých Budějovic přijela divadelní skupina Studna s loutkovou pohádkou pro malé i velké.

Představení divadla Studna
Zdroj: ČT24/Petr Váňa

Celou akci pak uzavřel koncert skupiny Hradní Duo, která podle vlastních slov svou tvorbou parazituje na lidové hudbě a to nejen české či moravské ale i keltské či orientální. Jednalo se skutečně o pěkný závěr povedeného dne.

Celé akci přálo počasí i přízeň návštěvníků, kteří park využívali k aktivní rekreaci.

Aktivní odpočinek při příjemné akci
Zdroj: ČT24/Petr Váňa

Petr Váňa, Kbely