Bruntálské základní školy dostaly pět milionů na modernizaci

Bruntál - Pět milionů korun získal Bruntál z Evropské unie. Za peníze upraví učebny ve čtyřech místních základních školách. Bruntálští žáci se tak mohou těšit na modernější učebny.

Cihelní, Jesenická, Okružní a Petrin - čtyři základní školy v Bruntále zapojené do projektu modernizace. „Cíle bude dosaženo vytvořením a implementací nových výukových materiálů, které budou zpracovány také v digitální podobě. Tyto materiály budou moci čtyři ZŠ navzájem mezi sebou sdílet,“ uvedla projektová manažerka MěÚ Bruntál Petra Kostková. Každá ze škol přitom nabídne svým žákům něco jiného – matematickou třídu, lepší laboratoře nebo třeba učení ve školní zahradě. „Pořídíme učebnu, která bude multimediální, ale se zaměřením na přírodovědné předměty,“ prozradil ředitel  ZŠ Okružní Jan Zaoral. „Jde o interaktivní tabule, zlepšení informačních a digitálních technologií, především

dataprojektory, počítače, softwarové vybavení, digitální učebny a pomůcky,“ říká zase ředitel ZŠ a MOG Bruntál – Petrin Petr Novotný.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)

Pila, bruska nebo soustruh. Škola na Jesenické ulici chce evropské peníze použít na novou dílnu. „Chceme se vrátit znovu k technickým oborům, které dneska potřebují další zájemce,“ doplnil ředitel ZŠ Jesenická Miroslav Šimůnek. Nové učebny by měly žákům sloužit už od příštího školního roku.

Vydáno pod