Hasiči likvidovali požár porostu u Uherského Ostrohu

Uherský Ostroh - Hasiči likvidovali rozsáhlý požár porostu u Uherského Ostrohu na Uherskohradišťsku, který vznikl dnes odpoledne při pálení biologického odpadu. Při zásahu byl lehce popálen jeden dobrovolný hasič, který se také nadýchal kouře a byl převezen do nemocnice.

Hasiči už zjistili, kdo oheň založil. Ve Zlínském kraji se přitom momentálně nesmějí zakládat ohně na volných prostranstvích a pálit tráva či odpad. Vyplývá to z vyhlášení období nepříznivých klimatických podmínek, které vydal kvůli zvýšenému nebezpečí vzniku požárů hejtman Stanislav Mišák na doporučení hasičů. Ti od začátku měsíce vyjížděli k více než stovce požárů zejména suché trávy a nízkého porostu.

Od začátku března hasiči ve Zlínském kraji evidují 123 požárů v přírodním prostředí a na odpadech, nejvíce jich likvidovali v posledních dvou týdnech. Nejčastěji vyjížděli na Uherskohradišťsku, a to ke 46 případům. Zatím nejzávažnější byl zásah při požáru v lesním porostu u obce Lukov na Zlínsku, kde oheň způsobil škodu na stromech asi 500.000 korun. Příčina je zatím neznámá. 

Vydáno pod