Hranice hostily juniorský šampionát judistů

Hranice - První vrchol sezóny za sebou mají judisté. Mistrovství republiky juniorů letos hostily Hranice a o prestižní tituly tam přijely bojovat na čtyři stovky mladých judistů.

Finálové duely šampionátu přinesly vyrovnané souboje, ve kterých často muselo rozhodovat až nastavení. Ve váze do57 kilogramův něm o šanci na titul přišla rodačka z Hranic a jedna z nejúspěšnějších mladých reprezentantek Marie Holčáková. Velké zklamání jí připravila Markéta Havlíčková z jihočeské Kaplice. „Finále bylo určitě těžké, nečekala jsem, že vyhraju a rozhodovaly vteřiny. A hlavně síla,“ zhodnotila šťastná vítězka.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Velké drama přineslo finále juniorů do73 kilogramů, ve kterém až na praporky vyhrál Mariin bratr Lubomír Holčák. V šedesátce pak potvrdil pozici favorita úspěšný medailista z mezinárodních soutěží David Pulkrábek, když v rozhodujícím souboji tréninkových partnerů z Plzně zdolal na yuko Jakuba Habána. „V podstatě to byly moje první velké závody v tomto roce, tak jsem rád, že se zadařilo a budu se snažit pokračovat dál hlavně na těch světových turnajích,“ řekl Pulkrábek.